Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τροπολογία από το ΚΚΕ για την απορρόφηση των εργαζομένων στις συνεταιριστικές τράπεζες όπως η Αχαϊκή

Τροπολογία από το ΚΚΕ για την απορρόφηση...

Αισιόδοξα τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας με επιστολή της ενημερώνει σχετικά με την Τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ – Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σχετικά με το ζήτημα της απορρόφησης των εργαζομένων στις συνεταιριστικές τράπεζες που τελούν υπό εκκαθάριση, όπως η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα στην Πάτρα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων, είναι θετικό ότι αυτή η τροπολογία δεν απορρίφθηκε αρχικά από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και είναι πιθανόν να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες προκειμένου να λυθεί οριστικά το χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Είναι προφανές ότι όλα τα πολιτικά κόμματα θα στηρίξουν την τροπολογία αυτή κατόπιν προφορικών διαβεβαιώσεων τους.

Αναμένουμε τα θετικά αποτελέσματα».

Το άρθρο της εφημερίδας Ριζοσπάστης, το link του οποίου μας έστειλε ο σύλλογος εργαζομένων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας  έχει ως τίτλο "Νομοσχέδιο για την εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων ραμμένο στα ζητούμενα του κεφαλαίου για θωράκιση των τραπεζών".

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, στην τοποθέτηση του, σύμφωνα με το άρθρο, έκανε ειδική αναφορά στις τρεις τροπολογίες που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η τρίτη τροπολογία αφορά στους εργαζόμενους των συνεταιριστικών τραπεζών, που έχουν μπει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Η ρύθμιση που προτείνεται έχει εφαρμοστεί ήδη στους εργαζόμενους της ΑΤΕ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου και προβλέπει ότι «μεταφέρονται αυτοδίκαια οι εργαζόμενοι μαζί με τα εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματά τους, μαζί με το υγιές χαρτοφυλάκιο των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών».

Το link για το άρθρο της εφημερίδας Ριζοσπάστης είναι το εξής: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8801653

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις