Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσων Φωτήλας: «ΝΑΙ» στη ΝΔ, «ΟΧΙ» σε ΣΥΡΙΖΑ και Φώφη

Ιάσων Φωτήλας: «ΝΑΙ» στη ΝΔ, «ΟΧΙ» σε ΣΥ...

«Ο Κυριάκος γεννά προσδοκίες»

O βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας, ταρακουνά τα πολιτικά ύδατα και επανέρχεται στην πρόταση του για συνεργασία με το κόμμα της ΝΔ. Ο κ. Φωτήλας μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», στην εκπομπή «Ποντάρω Κόκκινο», τόσο για την πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ, όσο και για το τελεσίγραφο που έχει θέσει για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε ο κ. Φωτήλας, «η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη και σαφής και μιλάει για αυτονομία του Ποταμιού. Το Ποτάμι έχει να προσφέρει πολλά με αρχηγό τον Σταύρο Θεοδωράκη και σε επίπεδο συνεργασιών. Η πρότασή μου λέει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία μετεκλογική, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να δυναμώσει τα ποσοστά του Ποταμιού, γιατί αν ένας ψηφοφόρος γνωρίζει ότι αυτά τα οποία ευαγγελίζεσαι θα έχεις τη δυνατότητα να τα κάνεις πράξη, πιο εύκολα σε πιστεύει».

Για να συμπληρώσει, «δεν ξεχνάμε ποια είναι η ΝΔ και το παρελθόν και δεν είμαι σίγουρος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα κι αν το επιθυμεί, μπορεί να αλλάξει τη ΝΔ. Όμως, μέσα από τη συνεργασία μας, θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ένα μίνιμουμ πραγμάτων, που δεν θα μπορεί η ΝΔ να κάνει μόνη της».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της Φώφης Γεννηματά για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς, ανέφερε, «δεν είμαι πεπεισμένος ότι αυτό δεν είναι ένα μαγείρεμα για το ποιος θα ξαναγίνει αρχηγός. Έχω βάλει μια προϋπόθεση, η οποία δεν βλέπω να γίνεται δεκτή, ότι ο επόμενος αρχηγός του χώρου της κεντροαριστεράς να μην έχει διατελέσει υπουργός ή αρχηγός. Αλλιώς, μιλάμε για αναμασημένη τροφή. Ένας νέος ηγέτης θα μπορεί να γοητεύσει την κοινωνία.  Η κα Φώφη, ο κ. Λοβέρδος, οι οποίοι θα βάλουν υποψηφιότητα, δεν εκφράζουν το φρέσκο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, γεννά κάποιες προσδοκίες προς τη μεταρρύθμιση. Στη ΝΔ ξέρουμε ποιος είναι ο αρχηγός. Στην κεντροαριστερά δεν ξέρουμε».

Ενώ, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι μόνο τελεσίγραφο που θέτει έχει να κάνει με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, «σε περίπτωση που βγει απόφαση στο συνέδριο να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δεν θα είμαι την επόμενη μέρα στο Ποτάμι».

Ο κ. Φωτήλας δεν αρνήθηκε ωστόσο, ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη κουβαλάει τα βαρίδια του Σαμαρά, «απέτυχε η ΝΔ, αλλά έχει ένα νέο αρχηγό που γεννά κάποιες προσδοκίες. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες στάσεις του δεν με έχουν ευχαριστήσει, αλλά πρέπει να δούμε τον πολιτικό χάρτη. Είναι το λιγότερο κακό».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να συμμετάσχει στο ίδιο κάδρο με τους Άδωνη και Βορίδη, απάντησε, «η παρουσία του Ποταμιού, θα μπορούσε να διασφαλίσει τα άσχημα πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί που προαναφέρατε».

Τέλος, ο κ. Φωτήλας σχολίασε ότι για τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ευθύνονται «οργανωτικά προβλήματα και επικοινωνιακά, τα οποία εισπράξαμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις