Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:«Εμείς και οι άλλοι στο διαδίκτυο-Μπορώ να τους εμπιστευτώ"; Εκδήλωση του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας

Πάτρα:«Εμείς και οι άλλοι στο διαδίκτυο-...

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 10.00πμ

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου  Πατρών στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεσής του «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας» και έχοντας από πολύ νωρίς συνειδητοποιήσει τη σημασία της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, συμβάλει με ποικίλες δράσεις στο γραμματισμό διαφόρων ομάδων κοινού, κυρίως των μαθητών.

Το Δίκτυο Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αχαϊας  "Εμείς και οι Άλλοι στο Διαδίκτυο" αποτελεί  τοπικό  δίκτυο που συντονίζεται από το Τμήμα Αγωγής Υγείας  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας με τη συνεργασία του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας. Συμμετέχουν τα σχολεία: 2ο Δημοτικό Πατρών, Ε τάξη, 45ο Δημοτικό Πατρών, Δ τάξη, 46ο Δημοτικό Πατρών, Δ τάξη, Δημοτικό Τέμενης, ΣΤ τάξη και 10ο Δημοτικό Αιγίου, ΣΤ τάξη.

Στόχος του Δικτύου είναι να ευαισθητοποιήσει τους  μαθητές που συμμετέχουν, απέναντι στους κινδύνους του Διαδικτύου, με τρόπο βιωματικό και συμμετοχικό, να τους κάνει να αναρωτηθούν και να σκεφτούν, να εμβαθύνουν και να δημιουργήσουν. Επίσης στοχεύει να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες για να είναι ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Η πρώτη Εκδήλωση γνωριμίας και ενημέρωσης των μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο  Δίκτυο «Εμείς και οι Άλλοι στο Διαδίκτυο» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στις 10.00πμ. Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, συζήτηση, παρατήρηση, βιωματικές δράσεις και πολλά παιχνίδια που σχεδιάζονται από το προσωπικό του ΜΕΤ ΠΠ και θα υλοποιηθούν με τη συμβολή των φοιτητών που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση και των εθελοντών του.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης επισκεφθείτε τη σελίδα:

https://www.facebook.com/Museum-of-Science-and-Technology-109823479058588/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις