Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγικοί αριθμοί για την Κρήτη: 41 άνθρωποι έκοψαν το νήμα της ζωής τους το 2015

Τραγικοί αριθμοί για την Κρήτη: 41 άνθρω...

Τρεις αυτοκτονίες και τρεις απόπειρες το 2016

41 άνθρωποι αποφάσισαν να κόψουν οι ίδιοι βίαια το νήμα της ζωής τους μέσα στο 2015 ενώ άλλοι έξι άνθρωποι επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν το 2016 με τους 3 δυστυχώς να το πετυχαίνουν.

Συνολικά στους 14 αυτούς μήνες (από τον Ιανουάριο του 2015 έως και σήμερα) 44 άνθρωποι έβαλαν τέλος στην ζωή τους και τρεις ακόμα το επιχείρησαν.

44 άνθρωποι δεν άντεξαν τα οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα που είχαν και έβαλαν τέλος στην ζωή τους σκορπώντας θλίψη στους οικείους τους.

Ανάμεσά τους δυστυχώς κι ένα παιδί 17 χρόνων.

Το 2016

Βρισκόμαστε στον δεύτερο μήνα του νέου έτους και ήδη η Κρήτη θρηνεί τρία άτομα που έβαλαν τέλος στην ζωή τους. Πρόκειται για έναν 45χρονο από την Ασή Γωνιά που έβαλε τέλος στη ζωή του με μία καραμπίνα (στις 10 Ιανουαρίου), έναν 55χρονος ανθοπώλη που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκου (στις 2 Φεβρουαρίου) και μία γυναίκα που έπεσε από το μπαλκόνι της (στις 8 Φεβρουαρίου).

Επίσης μέχρι στιγμής στο 2016 έχουν σημειωθεί και τρεις απόπειρες αυτοκτονιών: Η πρώτη έγινε στις 2 Φεβρουαρίου όταν ένας 65χρονος αυτοπυρπολήθηκε, η δεύτερη στις 7 Φεβρουαρίου όταν μία 68χρονη κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκου και η τρίτη στις 8 Φεβρουαρίου όταν ένας άστεγος πρώην τρόφιμος πτωχοκομείου απείλησε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας στον λαιμό του ένα κομμάτι από σπασμένο γυαλί.

Οι αυτοκτονίες του 2015 σε… αριθμούς

41 άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους σε όλη την Κρήτη το 2015. Μάλιστα οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώθηκαν τους μήνες Φεβρουάριο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο (από 5).

Γένος και ηλικίες: Από τους 41 ανθρώπους οι 37 είναι άνδρες και οι 4 γυναίκες. Οι περισσότεροι – 18 για την ακρίβεια – ήταν ηλικίας από 36 έως 60 χρόνων, 17 ήταν ηλικιωμένοι ενώ 7 άτομα έως 35 χρόνων – ανάμεσά τους ένας 17χρονος.

Τοποθεσία: Την «μαύρη» πρωτιά στις αυτοκτονίας έχει ο νομός Ηρακλείου καθώς το 2015 έβαλαν τέλος στην ζωή τους 23 άτομα. Ακολουθεί ο νομός Χανίων με 9 αυτόχειρες, ο νομός Λασιθίου με 5 και τέλος ο νομός Ρεθύμνου με 4.

Τρόπος: Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους του έκαναν με ένα κομμάτι σκοινί ή με ένα όπλο. Πιο συγκεκριμένα 16 άνθρωποι επέλεξαν τον απαγχονισμό και 15 αυτοπυροβολήθηκαν. Έξι άτομα αποφάσισαν να πέσουν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους ή του νοσοκομείου, τρεις άνθρωποι δηλητηριάστηκαν (είτε με φυτοφάρμακο, είτε με χάπια) και ένας αυτοπυρπολήθηκε.

cretapost.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις