Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παναιγιάλειο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίας Λαύρας

Παναιγιάλειο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σ...

Σήμερα το πρωί

"Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος". Με αυτό το σύνθημα, οι τοπικοί επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς κατέρχονται μαζικά σε παναιγιάλειο συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 10 το πρωί στην πλατεία Αγίας Λαύρας, με πορεία ακολούθως προς το μπλόκο των αγροτών στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού. Εκεί, αγρότες, επαγγελματίες, εργάτες, έμποροι και υπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως και πολίτες που αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, θα ενωθούν σε συγκέντρωση, με στόχο να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ίσως και με πολύωρο πλέον αποκλεισμό του δρόμου και με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα σε Αίγιο και Ανατολική Αιγιάλεια, ενώ αίσθηση προκαλεί η είδηση πως αρκετά καταστήματα εστίασης και αναψυχής αποφάσισαν και έχουν ήδη ανακοινώσει μέσω των social media την 24ωρη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία και όχι μέχρι τη 1 το μεσημέρι, όπως είχε αρχικά προταθεί από τον Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής του Δήμου Αιγιαλείας. Εξάλλου, τη συμμετοχή των γιατρών στη σημερινή απεργία έχει ανακοινώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, ενώ από φαρμακεία ασφαλείας εξυπηρετούνται σήμερα οι πολίτες. Απεργούν, μεταξύ άλλων, βενζινοπώλες, δημοτικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, οδοντίατροι, εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, οικοδόμοι, μηχανικοί, ενώ το παρών στο σημερινό συλλαλητήριο αναμένεται να δώσουν κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, κατόπιν προτροπής του ίδιου του Μητροπολίτη Αμβροσίου!

Επίσης, απεργούν μέχρι αύριο στις 5 τα ξημερώματα τα ταξί στην Αιγιάλεια και μέχρι τότε θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά, στο τηλέφωνο του ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ 26910-26126. Συμμετέχουν στην απεργία και τα Αστικά ΚΤΕΛ που θα πραγματοποιήσουν μόνο τα σχολικά δρομολόγια πρωί και μεσημέρι, όπως και λίγα απογευματινά δρομολόγια.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το Συντονιστικό Όργανο που ομόφωνα ορίστηκε στην συνάντηση που κάλεσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου την Τετάρτη 27 Γενάρη και στην οποία συμμετείχαν η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων εργατικών, επαγγελματικών, αγροτικών, επιστημονικών φορέων, συλλόγων και σωματείων, καθώς και ο Δήμαρχος της Αιγιάλειας, 
καλεί όλους τους Αιγιαλείς την Πέμπτη 4 Φλεβάρη και ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Αγίας Λαύρας, σε Παναιγιάλειο συλλαλητήριο ενάντια στο προτεινόμενο εξοντωτικό και καταστροφικό ασφαλιστικό-φορολογικό-συνταξιοδοτικό Νομοσχέδιο.
Ένα Νομοσχέδιο που στοχεύει στον αφανισμό του κάθε είδους ελεύθερου επαγγελματία, του αυτοαπασχολούμενου, του αγρότη.
Ένα Νομοσχέδιο που η εφαρμογή του διαιωνίζει και επιταχύνει την ύφεση, φτωχοποιώντας και εξαθλιώνοντας την πλειοψηφία του λαού.
Ένα Νομοσχέδιο που αντικειμενικά οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες νέων ανθρώπων κύρια επιστημόνων, αλλά και άλλου εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού (με πολλά προσόντα που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και να διαπρέπουν στο εξωτερικό), στην μετανάστευση.
Ένα Νομοσχέδιο που αφανίζει την αγροτιά, η οποία σταδιακά θα χάσει και τον κλήρο της λόγω υποθήκευσης στις τράπεζες, που η παρούσα κυβέρνηση παρέδωσε αντί πινακίου φακής σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 
Ένα Νομοσχέδιο που καταντά τις συντάξεις σε κοινωνικά επιδόματα.
Αρνούμαστε να συναινέσουμε σε ένα έγκλημα που θα στοιχίσει σε εμάς και στις επόμενες γενιές, φέρνοντάς μας πίσω στα χρόνια του μεσαίωνα.
Θέλουμε να ζήσουμε στην πατρίδα μας, που έχει τις δυνατότητες να επιβιώσει και μόνη της αν χρειαστεί, γιατί δεν είναι η ψωροκώσταινα. Είμαστε μια χώρα που δεν της λείπει σχεδόν τίποτα. Απλά πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις για να ξεφύγουμε από τα γαμψά νύχια των απανταχού  της γης αρπακτικών, καιροσκόπων, χρηματοπιστωτικών funds και παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος που εξυπηρετεί το πολύ μεγάλο κεφάλαιο.
Θέλουμε να ζήσουμε σε αυτή τη δική μας χώρα με δουλειά, αξιοπρέπεια, εθνική περηφάνια, με κοινωνικό κράτος που θα ενδιαφέρεται για τον πολίτη και όχι για τις τράπεζες.
Σας καλούμε λοιπόν σε μια κοινή και ενιαία Παναιγιάλεια συγκέντρωση. Στην συνάντηση των φορέων εκφράστηκε από όλους τους παρευρεθέντες, η διάθεση για μια και μόνη κορυφαία συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό.

 

filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις