Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Bόλεϊ: Με ...σούπερ Ρουμελιώτη η Παναχαϊκή κέρδισε τον Ηρακλή

Bόλεϊ: Με ...σούπερ Ρουμελιώτη η Παναχαϊ...

Νίκη παραμονής για την πατρινή ομάδα και με Τόρρες

Mε μεγάλο πρωταγωνιστή το Νίκο Ρουμελιώτη που είχε 61% αποτελεσματικότητα στην επίθεση και 4 άσσους, η Παναχαϊκή νίκησε με 3-1 στη Μίκρα τον Ηρακλή και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι πατρινοί σημείωσαν την 5η και δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά προσπέρασαν τον Άρη και ανέβηκαν στην 9η θέση. Παράλληλα, εξασφάλισαν και το πλεονέκτημα ισοβαθμίας με τον «γηραιό» ο οποίος έμεινε καθηλωμένος στους 9 βαθμούς.

Βλέποντας κανείς το 1ο σετ δε μπορούσε με τίποτα να προβλέψει την εξέλιξη του αγώνα. Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά και σημαδεύοντας το Μένιο Ρουμελιώτη στην υποδοχή του πήγε καλά η τακτική του καθώς σημείωσε 6 άσσους.

Η αλλαγή δύο θέσεων στην περιστροφή και η βελτίωση της υποδοχής βοήθησε την Παναχαϊκή να ανακάμψει πλήρως, ενώ ο Ηρακλής είχε ένα μεγάλο «μπλακ άουτ» στο καθοριστικό 3ο σετ που του στοίχησε ακριβά. Στα θετικά η επιστροφή του Χατζηηλιάδη μετά το διάστρεμμα.

Ο Γουόλτερ απελευθερώθηκε και έδωσε προβάδισμα 10-5. Ο Ηρακλής μείωσε σε 11-8 με Παλέντζα, Χατζηηλιάδη αλλά δύο καθοριστικές επιθέσεις του Ρουμελιώτη που... τρύπησε το μπλοκ έκανε το 13-8. Η διαφορά κρατήθκε και αύξηθηκε για το 1-1 σετ.

Το καθοριστικό σερί του Τόρρες

Το πιο καθοριστικό ήταν το 3ο σετ όπου η Παναχαϊκή έκανε σερί 6-0 σε κρίσιμο σημείο. Οι δύο ομάδες εναλάσσονταν αρχικά στο σκορ με 4-5 (η Παναχαϊκή) και 8-6 (ο Ηρακλής με τον Πίτζα).

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στο +4 με τον Πέντσεφ για το 16-12 και αργότερα με 19-15. Ο Τόρρες κατέβασε δύο προσωπικά μπλοκ και μείωσε σε 19-17, κρατώντας την Παναχαϊκή κοντά στο σκορ. Το τριπλό μπλοκ για τον Ηρακλή (Πέντσεφ, Χατζηηλιάδης και Στίγγας) έκανε το 21-17.

εκεί και πέρα αρχίζει το εντυπωσιακό σερί της Παναχαϊκής με 6-0 χάρις το σερβίς του Τόρρες και το μπλοκ των Βλαχοστάθη-Ρουμελιώτη κάνοντας το σκορ 23-21. Ο Ηρακλής μείωσε σε 22-23 και με δύο χαμένα σερβίς εκατέρωθεν το σκορ έγινε 23-2. Ο Ρουμελιώτης έκανε το 25-23 και με το 2-1 σετ άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη.

Κυρίαρχη από το ξεκίνημα του σετ ήταν η Παναχαϊκή με τον Ηρακλή να μην έχει σφυγμό. Οι πατρινοί ξέφυγε με 8-4 και 16-10, ενώ στο 17-11 έγινε πάλι σερί 6-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή το Νίκο Ρουμελιώτη που πήρε 3 άσσους σε εκείνο το σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντικό τρίποντο για την Παναχαϊκή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports