Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιώργος Πατούλης: Εξαθλιώνει τους γιατρούς το νέο ασφαλιστικό

Γιώργος Πατούλης: Εξαθλιώνει τους γιατρο...

Ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πατούλης ζήτησε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας πως «αποτελεί ταφόπλακα για εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες».

Νωρίτερα, οι γιατροί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Ο Γιώργος Πατούλης, στέλεχος της ΝΔ, σχολιάζοντας την αναφορά του δημοσιογράφου που τον παρουσίασε ως πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήλωσε πως «ο αιρετός δεν είναι ποτέ πολυθεσίτης, αλλά προσπαθεί να λύσει τα κοινωνικά προβλήματα».

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «ταφόπλακα» για τους νέους επιστήμονες το νέο ασφαλιστικό και υποστήριξε πως θα κλείσουν τα ιατρεία της γειτονιάς και θα έρθουν τα μεγάλα καρτέλ της Υγείας, που θα επιβάλουν και τους όρους τους. Για την φορολόγηση των γιατρών είπε πως «σε καμία περίπτωση δεν είμαστε κατά της φορολόγησης, αλλά θα πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση των μεγαλογιατρών από τους ανθρώπους που μοχθούν στις γειτονιές».

Λίγο αργότερα, κατά τη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τους γιατρούς σημείωσε πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν πρόκειται να το πάρει πίσω, ωστόσο μπορεί να συζητήσει βελτιώσεις. Ο υπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανέφερε πως η κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει την ελάφρυνση της 5ετίας για τους νέους γιατρούς. «Αυτό δεν αφορά τον ιατρικό κόσμο , για τον οποίο μετά το αγροτικό και την ειδικότητα θα έχει παρέλθει η ευνοϊκή πενταετία», απάντησαν οι γιατροί.

Μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Πατούλης, ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την «άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που αποτελεί ταφόπλακα για εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ κατέστησαν σαφές στον υπουργό Εργασίας ότι ο ιατρικός κόσμος δεν θα ανεχτεί να οδηγηθεί στην επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση, με ένα πρόχειρο και επικίνδυνο νομοθέτημα που πλήττει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και το επιστημονικό δυναμικό της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις