Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και ζητήματα υγιεινής για τους αστυνομικούς της Αχαΐας

Σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομ...

Ζητούν γάντια, στολές και καθαριότητα στα γραφεία και τα κρατητήρια

Αίτημα προς το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, κατέθεσε το Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. ΑΧΑΪΑΣ και επικεφαλής της Α.Κ.Α. (Αδέσμευτη Κίνηση Αστυνομικών) Αχαΐας, Γιώργος Αγγελόπουλος, ζητώντας εγγράφως ενημέρωση για τις ενέργειες που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των Αστυνομικών.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Κατόπιν παραπόνων συναδέλφων οι οποίοι υπηρετούν σε όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται κατάφορη παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος 45/2008. Συγκεκριμένα:

Α) Τα αστυνομικά κρατητήρια δεν απολυμαίνονται, τουλάχιστον, μία φορά κάθε μήνα και τα περιπολικά ανά δίμηνο όπως προβλέπεται.

Β) Τα συνεργεία καθαριότητας που είχαν αναλάβει την καθαριότητα των περισσότερων χώρων δεν προσέρχονται λόγω λήξης της σύμβασής τους. Αυτό έχει ως επακόλουθο οι ίδιοι οι Αστυνομικοί, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα άλλης επιλογής να προβαίνουν στην καθαριότητα των γραφείων και των κοινόχρηστων χώρων τα οποία πλέον αποτελούν εστία μολύνσεως και απειλούν την υγεία των Αστυνομικών, των πολιτών καθώς και των κρατουμένων.

Γ) Στο προσωπικό που ενεργεί ενέδρες, περιπολίες τάξης ή ασφάλειας, δεν χορηγούνται τα απαραίτητα γάντια μιας χρήσης και οι συνάδελφοι με δική τους δαπάνη προβαίνουν στην αγορά τους. Επιπλέον πολλά υπηρεσιακά οχήματα δεν φέρουν φαρμακείο με τα βασικά για παροχή πρώτων βοηθειών είδη, ώστε εάν παραστεί ανάγκη να μην μπορούν να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δ) Στην Διμοιρία Υποστήριξης δεν έχουν χορηγηθεί ακόμα στολές κατασκευασμένες από βραδύκαυστο ή αντιπυρικό υλικό και τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα για την προφύλαξη του σώματος των αστυνομικών ήτοι κράνος, ασπίδες, προσωπίδες αερίων κλπ., έχουν φθαρεί και αρκετά χρίζουν αντικατάστασης.

Από όλα τα αναφερόμενα διαπιστώνεται ότι η υγιεινή και ασφάλεια των Αστυνομικών καθίσταται επισφαλής, καθότι, ούτε χορηγείται ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ούτε γίνεται η απαραίτητη απολύμανση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των οχημάτων των Υπηρεσιών.Κατόπιν των ανωτέρω όπως μου γνωρίσετε εγγράφως τις ενέργειες σας διότι σύμφωνα με το καταστατικό άρθρο 2 «Σκοποί» της Ένωσης παρ. 1 είναι:

«Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του» και παρ. 3 «Η βελτίωση, καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου τω μελών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις