Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aχαΐα :"Κλείνουμε τα γραφεία μας" - Ξεσηκώνονται γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι για το ασφαλιστικό

Aχαΐα :"Κλείνουμε τα γραφεία μας&qu...

Μεταβαίνουν στην Αθήνα

Φόβους για μαζική και βίαιη έξοδο μεγάλου αριθμού ελευθέρων επιστημόνων, λόγω του νέου ασφαλιστικού, εκφράζουν εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας,. Δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, οδοντίατροι φυσικοθεραπευτές και κτηνίατροι αποφάσιαν να λάβουν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί στα Προπύλαια, στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω επιστημονικών κλάδων παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Ο Νίκος Παπάκος, Πρόεδρος του Δικηγορικού τόνισε ότι το προσχέδιο νόμου αποτελεί δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων και από στατιστικά του Συλλόγιου, όπως είπε, το νέο νομοσχέδιο βάλει κατά του μικρού και μεσαίου δικηγόροθ, οδηγώντας τον στην βίαιαη έξοδο από το επάγγελμα.

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης τόνισε ότι ένας νέος μηχανικός πρέπει να δίνει 3.000 ευρώ κι εξήγησε πως όταν συνδυάζει φορολογία και εισφορές στο 70% του εισοδήματος, είναι σαν να λες του άλλου ότι πρέπει να δουλεύει όλο τον χρόνον10 με 15 ώρες την ημέρανγια να του μείνει στο τέλος της ημέρας ένας συσσίτιο.Όπως είπε, το 65% των μηχανικών για νατα βγάλει πέρα στηρίζεται στην οικογένειά του, ενώ το 50% σκέφτεται να μεταναστεύσει.

Η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Πατρών και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ιωάννα Μπονέλη - Συμεωνίδη είπε ότι η θέση των συμβολαιογράφων είναι δεινή, καθώς οι μεταβιβάσεις ακινήτων σημειώσαν βουτιά της τάξης του 75  - 80% και πλέον η έξοδος από το επάγγελμα τα τεέυταία χρόνια, είναι αθρόα.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου τόνισε ότι το 70%  των εισφορών είναι ασυμβίβαστο με την επιβίωση του μικρού και μεσαίου ιατρείου και πως θα κλείσουν τα ιατρεία της γειτονιάς.

 

Σε αγωνιστική τροχιά βρίσκονται και οι αγρότες της Αχαΐας ενώ στις 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται γενική απεργία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις