Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλ/νία: Κοινό μέτωπο αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων κατά του ασφαλιστικού-φορολογικού

Αιτωλ/νία: Κοινό μέτωπο αγροτών, αλιέων ...

Μεγάλη συμμετοχή

Με μεγάλη συμμετοχή από αγρότες και κτηνοτρόφους ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η ενημερωτική εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε η Ένωση Αγρινίου, για ενημέρωση των αγροτών γύρω από τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Παραγωγοί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών και παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, αφού ενημερώθηκαν γύρω από τις επιπτώσεις που θα έχουν οι προωθούμενες αλλαγές στο εισόδημα των αγροτών και την ίδια την παραγωγική διαδικασία από συνεργάτη της Ένωσης Αγρινίου και τον πρόεδρο κ. Θωμά Κουτσουπιά, στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο προτείνοντας δράσεις και κινητοποιήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό.

Ο ίδιος ο πρόεδρος αναφέρθηκε στις  εξαιρετικά υψηλές εισφορές, τόσο για την σύνταξη, όσο και για την υγειονομική περίθαλψη, σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση, την κατάργηση του ΟΓΑ και τη συγχώνευσή του  σ’ ένα υπερταμείο , που  «οδηγούν τους αγρότες σε οικονομικό αφανισμό και την αγροτική παραγωγή της χώρας σε διάλυση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Εμείς πληρώνουμε και κάποιοι άλλοι κάνουν πολιτική με τα δικά μας λεφτά. Να δουλεύουμε εμείς για να ζουν άλλοι. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να περάσει. Εγώ πιστεύω ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να οργανωθούν από μόνοι τους. Η Ένωση Αγρινίου δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, αλλά συνεταιρισμός για όλους τους παραγωγούς και είμαστε αρωγοί σε όποια προσπάθεια κάνουν. Ο αγώνας αυτή τη φορά δεν είναι απλά δίκαιος αλλά αγώνας επιβίωσης», ανέφερε ακόμη ο κ. Κουσουπιάς που τόνισε την ανάγκη να  υπάρξει πανελλαδικός συντονισμό για έναν αγώνα διαρκείας. «Ο αγώνας μας θα πρέπει να τελειώσει μόνο όταν θα αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση. Όταν θα σταματήσει να χτυπά τις παραγωγικές τάξεις του τόπου», συμπλήρωσε.

Δεν ήταν λίγοι οι αγρότες που επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρξουν συλλογικές αντιδράσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, (ΟΑΣ, Κτηνοτροφικούς συλλόγους κλπ). Παράλληλα δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά του προέδρου της Ένωσης, ειδικά σχετικά με την στάση που τήρησε στο δημοψήφισμα και γενικότερα για την πολιτική της Ένωσης.
Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση κατά του Ασφαλιστικού – φορολογικού των αγροτών στην σύσκεψη υπήρξε καθολική και αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής που το επόμενο διάστημα θα καθορίσει τους τρόπους κινητοποιήσεων. Σε αυτήν εκτός από την Ένωση συμμετέχει η Ομοσπονδία Αλιέων, η Κτηνοτροφική Ομοσπονδία, οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών κ.α. ενώ δεν δέχτηκε να συμμετάσχει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο πρόεδρος της οποίας Σπύρος Κοτοπούλης, τόνισε πως ο μόνος δρόμος για τους αγρότες  είναι ο αγώνας και όχι η συγκρότηση Επιτροπών ή οι παρελκυστικές τακτικές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις