Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευ. Φλωράτος στο thebest.gr: Κυνήγι μαγισσών, ανακρίβειες και υπερβολές τα δημοσιεύματα για την Αχαϊκή Τράπεζα

Ευ. Φλωράτος στο thebest.gr: Κυνήγι μαγι...

Το πόρισμα από τον Οικονομικό Εισαγγελέα για τις δανειοδοτήσεις της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας

'Κυνήγι μαγισσών" με ανακρίβειες και υπερβολές χαρακτηρίζει μιλώντας στο thebest.gr ο Ευάγγελος Φλωράτος το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" που αναφέρεται στη διαχείριση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας την περίοδο 2004 - 2012.

Ευάγγελος Φλωράτος: "Ψάχνουν να βρουν...μάγισσες με ανακρίβειες και υπερβολές"

«Υπερβολικό και αναληθές» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ο Ευάγγελος Φλωράτος ο οποίος μιλώντας στο thebest.gr  υπογραμμίζει:

«Ο  οικονομικός Εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα με τα στοιχεία που είχε από τον εκκαθαριστή, σε μια ελεγκτική εταιρία με ρητή εντολή να ερευνήσει αν από την 20ετή διαχείριση ζημιώθηκαν μεριδιούχοι, τράπεζες ή δημόσιο και να πιστοποιήσει αν και ποιος ζημίωσε και με ποιο ποσό.

Η εταιρεία λοιπόν έκανε την έκθεση των 165 σελίδων και δεν πιστοποιεί τίποτα σε σχέση με ζημίες. Ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε μέσω του ανακριτή διευκρινίσεις για τις χορηγήσεις.

Αυτό το υλικό το διαβιβάζει πλέον σε τακτικό εισαγγελέα ο οποίος θα δεί αν υπάρχουν στοιχεία και αν θα χρειαστούν κι άλλα επιπλέον .

Αν προκύψουν ευθύνες θα το δει ο Εισαγγελέας.

Το δημοσίευμα είναι αφενός υπερβολικό, αφετέρου αναληθές μιας και δεν υφίσταται ζήτημα δικογραφίας ή ποινικών ευθυνών.

Αυτό είναι δουλειά του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και όχι του οικονομικού εισαγγελέα. Αυτή η δημοσιοποίηση είναι λοιπόν ή λανθασμένη ή εσκεμμένη ενέργεια… Ψάχνουμε να βρούμε μάγισσες όταν έχει διαλυθεί εσκεμμένα το τραπεζικό σύστημα…».

Από την πλευρά του δημοσιεύματος αναφέρονται  περιπτώσεις χορήγησης δανείων χωρίς διασφαλίσεις ή έλεγχο της φερεγγυότητάς τους. Συγκεκριμένα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι προκύπτουν ευθύνες για πρόσωπα που διαχειρίζονταν και αποφάσιζαν για τις δανειοδοτήσεις καθώς και ελλείψεις στο σύστημα πρόληψης, ενώ επισημαίνονται και κάποιες αμφιλεγόμενες περιπτώσεις δανειοδοτήσεων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις