Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών έκοψε την πρωτοχρ...

Δείτε ποια κέρδισε το φλουρί

Ο «Φάρος Ποντίων Πατρών» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου. Μετά την αναβίωση του ποντιακού εθίμου των Μωμόγερων στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, το ποντιακό γλέντι συνεχίστηκε στις πλαγιές του Μιντιλογλίου, στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Εις το ΕΠΑΚΡΟΝ».

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνονται τα εξής: "Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Κωτσαλίδης αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε και κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Παντελίδη να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, προσφορά του καταστήματος «ELECTRONET-Παπανδρικόπουλος».

Όσοι παρευρέθηκαν, απόλαυσαν μια όμορφη βραδιά, με πολύ και παραδοσιακή ποντιακή μουσική, τραγούδια και χορούς και γλέντησαν με την ψυχή τους, υπό τους ήχους της λύρας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σ΄ ένα ζεστό, φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Οι εξαιρετικοί μουσικοί, νέα παιδιά που διατηρούν και συνεχίζουν την παράδοση και ταξίδεψαν από  τον Τετράλοφο Κοζάνης, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία  της βραδιάς.
Ο γνωστή σχεδιάστρια μόδας Λία Καστανίδη, ήταν η τυχερή που βρήκε το φλουρί και κέρδισε ένα ρολόι, προσφορά του χρυσοχοείου «Φώτης Κατραούρας».  Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν όλοι μια παρέα χορεύοντας σε παραδοσιακούς ποντιακούς ρυθμούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Άνω Καστριτσίου Χαράλαμπος Χρυσικόπουλος, αλλά και πολλά μέλη και φίλοι  του συλλόγου που αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά και απέδειξαν με τη παρουσία τους, ότι στηρίζουν το δραστήριο αυτό σύλλογο των Ποντίων στη Πάτρα.

Επίσκεψη του Φάρου και κοπή πίτας στη «ΜΕΡΙΜΝΑ»

Επίσκεψη στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο «Μέριμνα», πραγματοποίησαν μέλη του Φάρου Ποντίων Πατρών, την προηγούμενη Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου και έκοψαν την καθιερωμένη πίτα.  Αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, ενώ τα παιδιά τραγούδησαν με τη συνοδεία κιθάρας πρωτοχρονιάτικα τραγούδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις