Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Πέφτει χιόνι στα Καλάβρυτα από αύριο-Πάνω από 15.000 επισκέπτες στο Χιονοδρομικό - "Φουλ" οι κρατήσεις για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς

Αχαΐα:Πέφτει χιόνι στα Καλάβρυτα από αύρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τι προβλέπουν μέχρι στιγμής οι μετεωρολόγοι

Στα λευκά αναμένεται να ντυθούν τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς τα ορεινά και της Αχαΐας. Όλα δείχνουν ότι στην αλλαγή της χρονιάς ο καιρός θα φορέσει το λευκό του πρόσωπο και το κρύο θα είναι αρκετά τσουχτερό,καθώς αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το meteo.gr στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων η χιονόπτωση θα ξεκινήσει από το πρωί (γύρω στις 8) της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί και το βράδυ πιο έντονη.

Ξημερώνοντας 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, αναμένεται χιονόπτωση σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, η οποία θα συνεχιστεί πιο ήπια το μεσημέρι και το απόγευμα της παραμονής.

ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ

 

Χιονόπτώσεις αναμένονται να εκδηλωθούν και στην πόλη των Καλαβρύτων. Αύριο το βράδυ θα πέσει χιονόνερο, σύμφωνα με το meteo.gr. Στη διάρκεια της νύχτας και ξημερώνοντας παραμονή, η χιονόπτωση στην πόλη θα είναι πιο έντονη, ενώ οι άσπρες νιφάδες θα συνεχίσουν να πέφτουν και το πρωί αλλά και το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ

 

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για σκιέρ όλων των επιπέδων αλλά και για τους μικρούς και μεγαλύτερους λάτρεις του χιονιού, που θέλουν να επιδοθούν σε παιχνίδια και να απολαύσουν το λευκό τόπίο.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων πολλοί βρέθηκαν στο χιονοδρομικό και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Λεωνίδα Σπυρόπουλου, μέχρι στιγμής οι επισκέπτες από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου έως και χθες , ξεπερνούν τις 15.000.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 4 από τις 7 πίστες, που καλύπτουν όλα σχεδόν τα επίπεδα επίδοσης των σκιέρ.

Την ίδια ώρα , μετά την μεγάλη προσέλευση επισκεπτών τις ημέρες των Χριστουγέννων, η πόλη των Καλαβρύτων ετοιμάζεται να υποδεχτεί νέο "κύμα" εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Όπως δηλώνει στο  thebest.gr o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς η πληρότητα των καταλυμάτων για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αγγίζει το 90 έως 95%.

Για τα Θεοφάνεια η ζήτηση είναι χαμηλότερη και κυμαίνεται στο 70%.

Οι τιμές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν έως τα 180 στα μεγάλα καταλύματα με τζάκι κλπ.

Ο μέσος όρος της τιμής για ένα δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου, μαζί με πρωινό, διαμορφώνεται σύμφωνα με τον κ. Δαφαλιά στα 80 με 85 ευρώ.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων η πληρότητα στα καταλύματα άγγιξε το 100% και επιπλέον, πολλοί επισκέπτες βρέθηκαν στη μαρτυρική πόλη έστω και για μια ημέρα, προερχόμενοι από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή του νομού Αχαΐας.

Επίσης, σε ετοιμότητας βρίσκεται και ο Δήμος προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, παρά τη χιονόπτωση που αναμένεται.

Ωστόσο είναι απαραίτητο οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

http://www.kalavrita-ski.gr/

https://www.facebook.com/kalavritaskicenter

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αχαΐα:Λευκά Χριστούγεννα στα Καλάβρυτα -Πληρότητα 100% στα καταλύματα - ΔΕΙΤΕ τιμές

Κοσμοπλημμύρα στα Καλάβρυτα για λευκά Χριστούγεννα - Νέο "κύμα" επισκεπτών τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς

 

Καλάβρυτα: Νέα πίστα από φέτος στο Χιονοδρομικό Κέντρο - Τι αλλάζει για τους σκιέρ

Καλάβρυτα:Το Ελληνογερμανικό Ταμείο έδωσε 126.500 ευρώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο για να αγοραστούν μηχανήματα!

 

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις