Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Top 16

Ευρωλίγκα: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομ...

«Αγκάθια» για Ολυμπιακό, βατός όμιλος για Παναθηναϊκό

Σχηματίστηκε το παζλ του Top-16 με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Πολύ δύσκολος ο όμιλος των «ερυθρόλευκων» με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, σαφώς καλύτερα τα πράγματα για τους «πράσινους».

Και η Ευρωλίγκα τώρα αρχίζει! Το... ζέσταμα, η κανονική περίοδος δηλαδή, ολοκληρώθηκε και πλέον οι 16 ομάδες ανάμεσά τους ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπαίνουν στο κυρίως πιάτο, εκεί που ουσιαστικά θα αρχίσει να κρίνεται το αν η ευρωπαϊκή χρονιά είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη.

Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν εντός έδρας από την Αναντολού Εφές στην αυλαία της regular season, με αποτέλεσμα να αποφύγουν την τουρκική ομάδα από τη συνέχεια. Αντίθετα, πήραν μαζί τους τη Λαμποράλ Κούτσα.

Το μείζον βέβαια είναι πως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Top 16 την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον ίσως πιο δύσκολο όμιλο στην ιστορία της διοργάνωσης από τη στιγμή που η β' φάση απέκτησε αυτή τη μορφή.

Προσθέστε στη λίστα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κέρδισε εκτός έδρας την Ουνικάχα Μάλαγα! Μαζί τους, η Χίμκι και η Μπάμπεργκ των Αντρέα Τρινκιέρι και Νίκου Ζήση.

Όσο για το "τριφύλλι"; Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα επιστρέψει για μία ακόμη σεζόν στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τους "πράσινους", με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να τον... ακολουθεί.

Δεν είναι όμως οι μοναδικές τουρκικές ομάδες που θα βρει απέναντί της η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, αφού θέση στο Top 16 έκλεισε από χθες (17/12) κι η Νταρουσάφακα.

Πέραν αυτών, η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα (που μέτρησε το 2/2 απέναντι στον Παναθηναϊκό στη regular season) θα τεθεί ξανά αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό, την ώρα που ο Ερυθρός Αστέρας θα δώσει αφορμή για δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Οι όμιλοι στο Top 16 της Euroleague

Group E

Φενέρμπαχτσε
Αναντολού Εφές
Παναθηναϊκός
Νταρουσάφακα
Λοκομοτίβ Κουμπάν
Ουνικάχα Μάλαγα
Ερυθρός Αστέρας
Τσεντεβίτα

Group F

Ολυμπιακός
Μπαρτσελόνα
Μπάμπεργκ
Χίμκι 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρεάλ Μαδρίτης
Λαμποράλ Κούτσα
Ζαλγκίρις Κάουνας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωλίγκα: Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 75-72 την Ζαλγκίρις

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports