Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο 7χρονος Θανάσης Σωτηρόπουλος από την Αμαλιάδα που ζωγράφισε τη τη Χριστουγεννιάτικη Κάρτα του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ο 7χρονος  Θανάσης Σωτηρόπουλος από την ...

Κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Εντός και εκτός συνόρων, θα ταξιδέψει, η υπέροχη χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά του μικρού Θανάση Σωτηρόπουλου από την Αμαλιάδα, η οποία επιλέχθηκε από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη να κοσμήσει την κάρτα του ομώνυμου Ιδρύματος για τις φετινές γιορτές!
Η ζωγραφιά του ταλαντούχου Θανάση, μόλις 7,5 χρονών, κέρδισε το πρώτο βραβείο  στο διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας με θέμα «Ζωγραφίζω τη Χριστουγεννιάτικη Κάρτα του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και επιλέχθηκε μεταξύ 300 και πλέον ζωγραφιών από παιδιά όλης της Ελλάδας.
Ποιος όμως είναι, ο μικρός αυτός ζωγράφος που έκανε περήφανους όλους τους δικούς του ανθρώπους και την πόλη του; Πρόκειται για το γιό της Εριέτας Σωτηροπούλου, γνωστής εμπόρου της Αμαλιάδας που διατηρεί το «Eri bijoux» στην πόλη και του επίσης γνωστού επαγγελματία πατέρα του, Γιώργου Σωτηρόπουλου ο οποίος δραστηριοποιείται 30 χρόνια με το βόλεϊ του Κοροίβου Αμαλιάδας στο προπονητικό κομμάτι και είναι ιδιοκτήτης του καφέ «Avenue».
Το ταλέντο όμως και το γονίδιο για τη ζωγραφική, φαίνεται πως το πήρε από την εκπληκτική γιαγιά του, Θάνα Λυκουρέση που πολλές φορές στο παρελθόν έχει εκθέσει δημόσια τα έργα τέχνης της.

Για το Θανάση όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας. Στην ηλικία των 3,5 ετών είχε βραβευτεί ξανά με το βραβείο αρμονίας για το έργο του «Τα χρώματα της Άνοιξης».
Το πραγματικά μοναδικό έργο του μικρού Θανάση λοιπόν θα κοσμήσει την χριστουγεννιάτικη κάρτα του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και θα σταλεί σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό ενώ θα πωλείται και σε κιόσκια στην πλατεία Συντάγματος!
Η βράβευση του, με το χρυσό μετάλλιο από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, θα γίνει τον Ιανουάριο σε εκδήλωση του Ιδρύματος στην Αθήνα.


[email protected]

ilialive

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις