Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Κομισιόν ελέγχει και πάλι τη Google για την «αξιοποίηση» των δημοσιογραφικών άρθρων

Η Κομισιόν ελέγχει και πάλι τη Google γι...

Πρέπει να καταβάλει αντίτιμο στις εφημερίδες για την αναπαραγωγή των άρθρων τους;

Αντιμέτωπη με νέες αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες, βρίσκεται η Google News, μετά τη γνωστοποίηση με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα εξετάσει αν η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει αντίτιμο στις εφημερίδες για την αναπαραγωγή των άρθρων τους ή αποσπασμάτων τους.

Ειδική επιτροπή της Κομισιόν «θα εξετάσουν κατά πόσον χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη δράση για τους κόμβους αναμετάδοσης ειδήσεων», όπως αποκαλύπτεται από το αντίγραφο της ανακοίνωσης που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η Κομισιόν αντέδρασε μετά από τις ισχυρές αντιδράσεις των μεγάλων ευρωπαϊκών εκδοτικών και δημοσιογραφικών οίκων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Google αξιοποιεί τα δικά τους άρθρα, κερδίζοντας πολλά εκατομμύρια.

Η επίτροπος που επιβλέπει την ψηφιακή πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, Άντρους Ανσίπ, ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται η επιβολή κάποιου φόρου για τη συγκεκριμένη περίπτωση: «Θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι η Επιτροπή δεν έχει κάποιο σχέδιο να φορολογήσει τα hyperlinks» είπε ο κ. Ανσίπ. Διευκρίνισε δε, πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην τοποθέτηση link και «σε νέα προϊόντα και μεσάζοντες όπου κάποιοι βγάζουν χρήματα».

Το 2014 το Google News έκλεισε στην Ισπανία, μετά την ψήφιση νόμου που επέτρεπε σε εκδότες να διεκδικούν αμοιβή από ιστοσελίδες για την αναπαραγωγή αποσπασμάτων άρθρων.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις