Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σκληρό πρόσωπο του Δεκεμβρίου

Το σκληρό πρόσωπο του Δεκεμβρίου

Δείτε ποιες χρονιές

Παρόλο που ο φετινός Δεκέμβριος είναι ήπιος στην αρχή του, κοιτώντας τις προηγούμενες χρονιές (μετά το 1950) εντοπίζουμε μερικούς Δεκέμβριους με πολύ κρύο και ισχυρές χιονοπτώσεις, ακόμα και τις πρώτες ημέρες του μήνα:

1-5/12/1957: Πρωτοφανής για τόσο νωρίς μέσα στο μήνα κακοκαιρία με χιόνια ως τις νησιωτικές περιοχές ενώ στα ηπειρώτικα εκατοντάδες αποκλεισμένα χωριά και μεγάλες ζημιές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Στις 5/12/1957 ισχυρή χιονόπτωση με χιονόστρωση στην Αθήνα έως τις ακτές του Σαρωνικού. Ηταν η μοναδική χρονιά που αναφέρθηκε χιονόστρωση στο σταθμό του Ελληνικού τον μήνα Δεκέμβριο μέχρι σήμερα.

7-13/12/1991: Όπως το 1957 αλλά μεγαλύτερης διάρκειας κακοκαιρία με χιόνια στα νησιά του Ιονίου, ενώ στην ηπειρωτική χώρα εκατοντάδες αποκλεισμένα χωριά. Πολύ θυελλώδεις βοριάδες έως 10 Μποφόρ για 3 συνεχείς ημέρες (7-9/12) και χαμηλές θερμοκρασίες. Το ύψος του χιονιού σε περιοχές κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χωράς (πχ. Βίλια, Εύβοια, Πήλιο) αλλά και στην Πελοπόννησο και στην ορεινή Κρήτη έφτασε τα 2 μέτρα. Η θερμοκρασία στην Καστοριά και στην Φλώρινα έπεσε στους -12 βαθμούς.

15-20/12/2001: Πολύ ισχυρή κακοκαιρία με χιόνια και παγετό που έπληξε κυρίως την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σημαντικές ζημιές σε γεωργία-κτηνοτροφία υποδομές, δίκτυα, εκατοντάδες αποκλεισμένα χωριά, προβλήματα στις μετακινήσεις (αποκλεισμός Εθνικής Οδού). Η θερμοκρασία στην Καστοριά έπεσε στους -23 βαθμούς, η χαμηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί στο σταθμό της περιοχής.

meteo.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις