Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θ Παπαθεοδώρου: Κατ’ εξοχήν υφεσιακός ο προϋπολογισμός

Θ Παπαθεοδώρου: Κατ’ εξοχήν υφεσιακός ο ...

Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε στο MEGA

Ο νέος Προϋπολογισμός είναι κατ’ εξοχήν υφεσιακός και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη. Αυτό τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μιλώντας  στην εκπομπή του MEGA, «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομεά. Μερικά από τα κεντρικά σημεία της τοποθέτησής του:

Για τον Προϋπολογισμό 2016:

Ο νέος Προϋπολογισμός προβλέπει πάνω από 3 δις πρόσθετους φόρους για το 2016 και 2, 5 δις περικοπές δαπανών. Είναι κατ’ εξοχήν υφεσιακός και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη, όπως προβλέπει η Κυβέρνηση, για το β’ εξάμηνο του 2016. Αντίθετα, από την έλλειψη εσόδων και την υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, θα οδηγηθούμε σε νέα ελλείμματα, άρα και σε νέα μέτρα.

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς, ιδιαίτερα τον κ. Τσακαλώτο, να μιλάνε για πορεία προς την ανάπτυξη. Συνεχίζουν να πουλάνε ψεύτικες ελπίδες στον Ελληνικό λαό και να ασκούν μία άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή. Ούτε μία λέξη για αποκρατικοποιήσεις και προσέλκυση επενδύσεων δεν υπήρξε στις τοποθετήσεις τους. Αντίθετα, ακούσαμε για χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο, τους οποίους πολύ απλά δεν θα έχουν τους πόρους να τους υλοποιήσουν.

Για την αξιοπιστία της Κυβέρνησης:

Πληθαίνουν οι αναφορές και τα δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό τύπο για την αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και την έλλειψη κυβερνησιμότητας. Δεν τα υιοθετούμε, αλλά ανησυχούμε διότι, παρά την ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή πολιτική στην Ελλάδα, σε κανένα τομέα άσκησης πολιτικής δεν υπάρχει επιτυχία της Κυβέρνησης. Από το προσφυγικό, όπου, παρά τις εξαγγελίες της, η Κυβέρνηση οδηγήθηκε σε άτακτη υποχώρηση, μέχρι την πορεία της οικονομίας και την αποτυχημένη διαπραγμάτευση, η οποία μεταθέτει την αξιολόγηση από μήνα σε μήνα. Η Κυβέρνηση ασχολείται περισσότερο με την εικόνα της, η οποία γίνεται κάθε μέρα και πιο γκρίζα, παρά με την προστασία των συμφερόντων της χώρας. Η αποτυχία της επιβεβαιώνεται από την μόνιμη επωδό των στελεχών της ότι «ο λαός ήξερε όταν μας ψήφιζε». Αυτό λέγεται εμπαιγμός και ανικανότητα. Και τα δύο επιβαρύνονται από την σημερινή έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων. Ο Ελληνικός λαός το καταλαβαίνει καθημερινά, ιδίοις εξόδοις !

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις