Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία: Εφτά τα αστυνομικά τμήματα στην Ηλεία - Το προφίλ της αναδιάρθρωσης στον νομό

Αιτωλοακαρνανία: Εφτά τα αστυνομικά τμήμ...

Εκσυγχρονίζεται η ΕΛ.ΑΣ στο Αγρίνιο με την σύσταση Άμεσης Δράσης!

Με ανάμικτα συναισθήματα

αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και αρχών καθώς και οι συνδικαλιστές της αστυνομίας, από την χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη στην Πάτρα για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Δημήτρη Αναγνωστάκη ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο του υπουργείου για όλο το φάσμα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης μάλιστα όπως πληροφορήθηκε η «Σ» οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές, καθώς η αρχική πρόταση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άφηνε στο περιθώριο την Αιτωλοακαρνανία, οξύνοντας το κλίμα ανασφάλειας των πολιτών και την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή. Αρχικά λοιπόν όπως ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων επρόκειτο να καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας μένοντας αφύλαχτη μια περιοχή τεράστια σε έκταση.

Ωστόσο μετά από συνεχείς

διαβουλεύσεις και έντονες πιέσεις, ο κ. Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα δημιουργώντας συγκρατημένη αισιοδοξία στους τοπικούς παράγοντες. Ευχάριστη είδηση αποτελεί για το Αγρίνιο η σύσταση τμήματος Άμεσης Δράσης στα πρότυπα μεγάλων πόλεων της χώρας όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Λάρισα, ωστόσο όπως ήταν σχεδόν κάτι παραπάνω από βέβαιο ο… «Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ θα έφερνε και απώλειες για την περιοχή.

Έτσι λοιπόν γράφει η sinidisi.gr καταργούνται το Α.Τ Αγίου Βλασίου και συγχωνεύεται στην Α.Δ Ακαρνανίας, το Α.Τ Γαβαλούς το οποίο επίσης θα ανήκει πλέον στην Α.Δ Ακαρνανίας από την Α.Δ Αιτωλίας που υπαγόταν μέχρι πρότινος και ο Αστυνομικός Σταθμός Μενιδίου και συγχωνεύεται στο Α.Τ Αμφιλοχίας που διατηρείται. Από την άλλη από «συμπληγάδες πέτρες» στην κυριολεξία πέρασε το Α.Τ Εμπεσού το οποίο παραμένει ως έχει, ενώ στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και τα Α.Τ Αστακού και Αιτωλικού που παραμένουν αυτούσια με αύξηση αρμοδιοτήτων. Στο μεταξύ το Α.Τ Βόνιτσας μετονομάζεται σε Α.Τ Ακτίου, ενώ ως έχουν μένουν τα τμήματα τροχαίας της Αιτωλοακαρνανίας και πιο συγκεκριμένα η τροχαία Αγρινίου, Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με την κατασκευή και παράδοση της Ιόνιας Οδού θα συσταθεί τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων! Στη σύσκεψη τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου εκπροσώπησε ο αναπληρωτής του Νίκος Καζαντζής ο οποίος μιλώντας στη «Σ» εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «εκφράσαμε με ηχηρό τρόπο τις ενστάσεις μας για την υποφαινόμενη κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων του Αγίου Βλασίου και της Γαβαλούς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι θετική για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου αποτελεί η εξαγγελία ίδρυσης τμήματος Άμεσης Δράσης στα πρότυπα μεγαλύτερων πόλεων γεγονός που αυτομάτως καθιστά καλύτερη την αστυνόμευση ακόμα και στις περιοχές όπου αναμένεται να κλείσουν τμήματα. Σίγουρα θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία αν τελικά παραμείνει το αστυνομικό τμήμα Κατούνας για το οποίο δόθηκε μεγάλη μάχη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόσο από τους φορείς της περιοχής, όσο και από τους συνδικαλιστές της αστυνομίας. Πάντως ο Άγιος Βλάσιος αποτελεί μεγάλη απώλεια για το Αγρίνιο».

Αλγεινή εντύπωση πάντως προκαλώντας ποικίλα σχόλια, προκάλεσε η απουσία των Αιτωλοακαρνάνων Βουλευτών οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους. Κανονικά το παρόν έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καθώς και Δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας.

Στόχος του Υπουργείου,

όπως είπε ο κ. Αναγνωστάκης, είναι σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο να υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα που θα καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών μέσο μικτών κινητών μονάδων αστυνόμευσης. Μετά την ανακοίνωση των προτάσεων θα ακολουθήσεις αρχής γενομένης από σήμερα διαβούλευση προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης. οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αχαϊα:Σε ποια Αστυνομικά Τμήματα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης βάζει λουκέτο και ποια ιδρύει

Εφτά τα αστυνομικά τμήματα στην Ηλεία - Το προφίλ της αναδιάρθρωσης στον νομό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις