Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ:Νίκησε Κόροιβο και... απουσίες ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ:Νίκησε Κόροιβο και... απουσίες ο...

Με 83-64 στο ΣΕΦ

Οι απουσίες δεν σταματούν τον Ολυμπιακό που επικράτησε με 83-64 του Κόροιβου Αμαλιάδας στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι Πειραιώτες, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Ματ Λοτζέσκι, βασίστηκαν και πάλι στην άμυνά τους που τους έδωσε τη δυνατότητα να βρουν 28 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Στα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την υπεροπλία του κάτω από το καλάθι και προηγήθηκε με 11-2. Ενα λεπτό αργότερο η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των δέκα πόντων (15-5), αλλά ο Κόροιβος αντέδρασε μέσω του Ντέιβις. Ο Αμερικανός σημείωσε διαδοχικούς πόντους και με 0-7 σερί οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 15-12 (6’).

Στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι φρόντισε να κάνει τη διαφορά καθώς σημείωσε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και διαμόρφωσε το 24-17.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός βασίστηκε στην άμυνά του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ανάγκασε τον Κόροιβο να υποπέσει σε 12 λάθη, ο ίδιος πήρε 10 πόντους από λάθη του αντιπάλου. Επιθετικά, ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν αποτελεσματικός. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά σε 26-22 (11:30), για να ακολουθήσει όμως επιμέρους σκορ 15-2 για τους γηπεδούχους (41-24, 17’). Στο τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε «αέρα» 15 πόντων (44-29).

Ο Ολυμπιακός βασίστηκε πάνω στη διαφορά των δεκαπέντε πόντων που απέκτησε από το πρώτο ημίχρονο, ήταν συνεπής στην επίθεση και στα μισά της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 53-33. Οι φιλοξενούμενοι πήραν βοήθειες από τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, περιόρισαν τα λάθη αλλά με ποσοστό μικρότερο του 35% στα σουτ, ήταν αδύνατο να πλησιάσουν. Συν τοις άλλοις, δεν κατάφεραν να σταματήσουν το επιθετικό ριμπάουντ των γηπεδούχων καθώς στο τέλος της τρίτης περιόδου (67-47) ο Ολυμπιακός είχε μαζέψει 15 επιθετικά ριμπάουντ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην τελευταία περίοδο καθώς οι δύο ομάδες δεν απέφυγαν τα λάθη, ενώ δεν ήταν αποτελεσματικές στις προσπάθειές τους. Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (72-52 στο 35’ και 76-56 στο 37’). Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ο προπονητής του Κόροιβου, Χάρης Μαρκόπουλος, έδωσε μάλιστα χρόνο συμμετοχής και στους 17χρονους Μπατή, Βαρδακαστάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α1 μπάσκετ: Δεύτερη σερί νίκη για το Λαύριο επί του Κολοσσο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports