Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό

Με 91-87 της Αναντολού Εφές

O Ολυμπιακός επικράτησε στο «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης με 91-87 την Αναντολού Εφές στην παράταση για την Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης πέτυχε την 4η νίκη του σε 5 παιχνίδια, δεύτερη μακριά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (η μοναδική του ήττα έως τώρα ήταν αυτή στην Ισπανία από τη Λαμποράλ Κούτσα) και είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρώτη θέση του γκρουπ.

Για να φτάσει η ελληνική ομάδα σε αυτή τη μεγάλη νίκη χρειάστηκε να κάνει μία ακόμη... επική ανατροπή. Κάτι λιγότερο από 5 λεπτά απέμεναν για να λήξει το ματς και η Εφές ήταν μπροστά στο σκορ με 11 πόντους, ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα επτά πόντων. Δεν το έβαλαν κάτω οι παίκτες του Σφαιρόπουλου και γύρισαν ένα ματς που μέχρι τότε έδειχνε χαμένο...

Όλα αυτά με τον Βασίλη Σπανούλη... χαμένο στο ματς (έμεινε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια της παράτασης και στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας), τον Γιανγκ να παίζει μόλις 5 λεπτά λόγω τραυματισμού και τον Γιώργο Πρίντεζη να υποπίπτει στο 5ο του φάουλ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό από την αρχή, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν πολύ δυνατά και να παίρνουν διαφορά επτά πόντων στην πρώτη περίοδο (20-13), ενώ έκλεισαν το πρώτο μέρος στο +6 (36-30). Από κει και πέρα το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέβασε… στροφές και με ηγέτη τον Τζέισον Γκρέιντζερ κατάφερε να ισοφαρίσει στο τρίτο 10λεπτο (54-54).

Το ντέρμπι κράτησε έως το τέλος, με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να πάρουν διαφορά… νίκης κι έτσι η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού δεν ανέδειξε νικητή (76-76). Στο έξτρα πεντάλεπτο το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να καλή άμυνα και καθοριστικά καλάθια από τους Πρίντεζη και Χάντερ, να πάρει τη μεγάλη νίκη με επί μέρους σκορ 15-11 (91-87).

Κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» ήταν σε ένα ακόμη ματς ο Γιώργος Πρίντεζης που τελείωσε το ματς με 17 πόντους (6/7 δίπ, 1/1 τρ.), ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Οθέλο Χάντερ με 15 πόντους (7/8 δίπ.). Η ανοδική πορεία του Ντάνιελ Χάκετ συνεχίστηκε, με τον Αμερικανό να κλείνει το παιχνίδι με 11 πόντους και 8 ασίστ, ενώ σε μέτρια βραδιά βρέθηκε ο Βασίλης Σπανούλης με 6 πόντους και 4 ασίστ.

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ πήγε να νικήσει μόνος του τον Ολυμπιακό. Πέτυχε 26 πόντους με 6/10 δίπ και 3/5 τρ. Με 12 πόντους τελείωσε το ματς ο Τόμας Ερτέλ και με 11 ο Ντάριο Σάριτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωλίγκα: Εύκολη νίκη με Λιμόζ ο Ολυμπιακός

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports