Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φεύγουν από το Ελ.Βενιζέλος οι πρώτες έξι οικογένειες προσφύγων για Λουξεμβούργο, παρουσία Τσίπρα και Σουλτς

Φεύγουν από το Ελ.Βενιζέλος οι πρώτες έξ...

Τελετή στο αεροδρόμιο

Για το Λουξεμβούργο φεύγουν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος οι πρώτες έξι οικογένειες προσφύγων, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος, που θα τους μεταφέρει στη νέα τους ζωή.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος παρόντες είναι ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν.

Πρόκειται για τους πρώτους 30 πρόσφυγες που μετεγκαθίστανται από την Ελλάδα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Συγκεκριμένα, θα ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο έξι οικογένειες με μικρά παιδιά (μεταξύ αυτών και παιδιά με ειδικές ανάγκες), από τους οποίους οι τέσσερις οικογένειες είναι από τη Συρία και οι δύο από το Ιράκ.

Οι 30 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα από τη Λέσβο, καταγράφηκαν και ταυτοποιήθηκαν από τη Frontex και την Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια υπέβαλαν αιτήματα ασύλου. Τους πρόσφυγες συμβούλεψαν ως προς το πρόγραμμα μετεγκατάστασης η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:30 το πρωί με πτήση της Aegean με προορισμό τις Βρυξέλλες και από εκεί οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο Λουξεμβούργο με λεωφορείο. Στο ταξίδι θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις