Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πελετίδης: "Να εξαιρεθεί ολόκληρη η Λιμενική Ζώνη οριστικά από το ΤΑΙΠΕΔ και τον ΟΛΠΑ και να μην ξεπουληθεί"

Πελετίδης: "Να εξαιρεθεί ολόκληρη η...

Ο Δήμαρχος Πατρέων το ανέφερε στη σύσκεψη για τις λιμενικές ζώνες που έγινε στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, στην Αθήνα, στα Γραφεία της ΚΕΔΕ, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, σύσκεψη στην οποία είχαν κληθεί και συμμετείχαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κέρκυρας, Ραφήνας, Χαλκίδας, Καβάλας, Ελευσίνας, Θεσσαλονίκης, Λαυρεωτικής, Ηρακλείου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα που δημιουργούνται με τη λειτουργία των Οργανισμών Λιμένων και την παραχώρηση των Λιμενικών Χερσαίων Ζωνών στους Δήμους.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης καθώς και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης αφού έθεσε υπ’ όψιν των παρευρισκομένων τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, αναφέρθηκε αναλυτικά στο διεκδικητικό πλαίσιο, όπως διαμορφώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Σώματος.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τους άλλους Δημάρχους για τη συνολική απόρριψη από τη μεγάλη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, της προταθείσας, από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προγραμματικής συνεργασίας ΟΛΠΑ Α.Ε. – Δήμου Πατρέων, γιατί αυτή βρίσκεται απέναντι στις ανάγκες και στις διεκδικήσεις για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στον Πατραϊκό Λαό.

Αναφέρθηκε στη σταθερή στάση της Δημοτικής Αρχής να εξαιρεθεί ολόκληρη η Λιμενική Ζώνη οριστικά από το ΤΑΙΠΕΔ και τον ΟΛΠΑ Α.Ε., να μη ξεπουληθεί και παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες και να δοθεί η χρήση της για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία όλων στο συντονισμό της δράσης, με διάφορες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

**Για τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε νωρίτερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις