Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόβλεψη για ύφεση χαμηλότερη του 2% από τον υπουργό οικονομίας

Πρόβλεψη για ύφεση χαμηλότερη του 2% από...

Σε ομιλία του, χθες στην Βουλή

Tην εκτίμηση ότι η ύφεση φέτος θα είναι τελικώς χαμηλότερη του 2%, ενδεχομένως γύρω στο 1,5%, αρκετά κάτω από τις αρχικές προβλέψεις του 2,5% εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην ομιλία του χθες στη Βουλή, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Οι επιδόσεις του τουρισμού και το ηπιότερο αντίκτυπο, που φαίνεται ότι είχαν τα capital controls στην οικονομία, είναι οι δύο βασικοί παράγοντες στους οποίους ο κ. Σταθάκης απέδωσε τις εκτιμήσεις του για την ύφεση. Είπε μάλιστα, ότι αν οι προβλέψεις του επαληθευτούν τότε η επιστροφή της οικονομίας σε θετικό πρόσημο θα γίνει νωρίτερα, ενδεχομένως και πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

«Στόχος μας είναι η συντεταγμένη επιστροφή στην ανάπτυξη και η σταθεροποίηση της ανάπτυξης με μία ισχυρή δόση κοινωνικής δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός και είπε ότι προς την κατεύθυνση αυτή γίνονται συντονισμένες κινήσεις, όπως:

H σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος σε συνδυασμό με την επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Η διατήρηση και ο προσανατολισμός όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων στην οικονομία, μέσω του ΕΣΠΑ, από το οποίο αναμένεται να διατεθούν 4,5 δισ. ευρώ τους επόμενους τρεις μήνες, των συμβάσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD) και άλλους φορείς, καθώς και της ενεργοποίησης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και της ίδρυσης της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ο υπουργός δήλωσε ότι τον επόμενο μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος και είπε ότι ές τα Χριστούγεννα θα ενοποιηθεί το σύστημα των Δημοσίων Συμβάσεων. Ανακοίνωσε την ίδρυση Αναπτυξιακού Συμβουλίου, που θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο και υπογράμμισε ότι το νέο μοντέλο για την ελληνική οικονομία είναι η στροφή αποκλειστικά σε δραστηριότητες Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό σε όλους τους τομείς της παραγωγής, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις