Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραλήρημα από τον Ντόναλντ Τραμπ - Αν εκλεγώ, θα στείλω πίσω όλους τους Σύρους πρόσφυγες

Παραλήρημα από τον Ντόναλντ Τραμπ - Αν ε...

Το ανέφερε μιλώντας σε συγκέντρωση στο Νιου Χάμσαϊρ

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο πολυσυζητημένος μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ είπε πως ούτε λίγο ούτε πολύ, θα στείλει πίσω όλους τους Σύρους πρόσφυγες που θα δεχθούν οι ΗΠΑ, αν εκλεγεί. Όλα αυτά τα δήλωσε σε συγκέντρωση στο Κιν, του Νιου Χάμσαϊρ, την Τετάρτη 30/9/2015.

«Αν κερδίσω θα πάνε πίσω»,  είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, κάνοντας στροφή 360 μοιρών από την αρχική του θέση καθώς νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ίδιος είχε δηλώσει στο Fox News, σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες.

Ωστόσο την Τετάρτη το βράδυ, όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Έθνος, ο πολυσυζητημένος Τραμπ που έχει ως σύνθημα «να κάνουμε πάλι την Αμερική μεγάλη», είπε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο γυμνάσιο του Κιν, «ακούω ότι θέλουμε να δεχθούμε 200.000 Σύρους. Και μπορεί να είναι -ακούστε, μπορεί να είναι Isis», έκανε νύξη αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Περιγράφοντάς τους ως έναν «στρατό 200.000 ανδρών», πρόσθεσε με νόημα ο Τραμπ πως «αν κερδίσω θα πάνε πίσω».

Ωστόσο νωρίτερα αυτόν το μήνα όπως γράφει το «Έθνος», ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι ορισμένοι από τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ πως «το μισώ αυτό σαν ιδέα, αλλά σε μια ανθρωπιστική βάση, με όλο αυτό που συμβαίνει, πρέπει να το κάνεις».

Ο Τραμπ είχε τότε επιρρίψει την ευθύνη για την κρίση αυτή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας πως «είναι σαν να ζεις στην κόλαση στη Συρία. Αυτοί ζουν στην κόλαση».

Ο Τραμπ υπενθύμισε τέλος ότι ήταν αντίθετος στον πόλεμο στο Ιράκ από τότε που άρχισε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις