Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: Έρευνα για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" από το καθεστώς Άσαντ

Γαλλία: Έρευνα για "εγκλήματα κατά ...

Η εισαγγελία του Παρισιού άρχισε την έρευνα στις 15 Σεπτεμβρίου

Ποινική έρευνα για βιαιοπραγίες που διαπράχθηκαν στη Συρία από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ μεταξύ του 2011 και του 2013 ξεκίνησε στη Γαλλία, δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστική πηγή. Η εισαγγελία του Παρισιού άρχισε στις 15 Σεπτεμβρίου προκαταρκτική έρευνα κατ’ αγνώστων για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», έπειτα από επισήμανση του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Η έρευνα βασίζεται κυρίως στη μαρτυρία του «Σέζαρ», ενός πρώην φωτογράφου της συριακής στρατιωτικής αστυνομίας που διέφυγε από τη Συρία τον Ιούλιο του 2013, παίρνοντας μαζί του 55.000 φρικιαστικές φωτογραφίες σωματικών βασανιστηρίων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε τα γεγονότα στον εισαγγελέα του Παρισιού. Οι ερευνητές του κεντρικού Γραφείου αντιμετώπισης των εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας, των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου (OCLCHGCG) έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή των ερευνών.

Θα εργαστούν κυρίως με αφετηρία χιλιάδες φωτογραφίες βασανιστηρίων που συγκέντρωσε στη διάρκεια δύο χρόνων ο επονομαζόμενος «Σέζαρ», ο οποίος ήταν φωτογράφος στις τάξεις του συριακού καθεστώτος προτού διαφύγει από τη Συρία. Ο εν λόγω άνδρας υποστηρίζει πως είχε εργαστεί σε μια μονάδα τεκμηρίωσης της συριακής στρατιωτικής αστυνομίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις