Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δε θα προκύψει μέσα από πασαρέλα

Νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δε θα ...

Του Νίκου Οικονομόπουλου, Επικεφαλής Παράταξης Πάτρα Δυνατή

Η Νέα Δημοκρατία 40 και πλέον χρόνια από την ίδρυση της φαίνεται να μην μπορεί να ξεπεράσει τον ΄΄παλιμπαιδισμό΄΄ της, σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της ιστορίας της δηλ. την εκλογή νέου αρχηγού και την διεύρυνση της σε όλο τον κεντροδεξιό χώρο.

Ο τρόπος με τον οποίο  οι υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους εμπεριέχεται στις καταστατικές υποδείξεις του κόμματος.

Οι ίδιοι όμως οφείλουν να καταθέσουν και την πολιτική ατζέντα διαχείρισης των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας καθώς επίσης και την ατζέντα ανανέωσης των κομματικών δομών του κόμματος.

Ο αντίλογος στο προσωποπαγές πλέον κόμμα του Κου Τσιπρα θα πρέπει να είναι μια ισχυρή σύγχρονη και αποφασισμένη Κεντροδεξιά. Εγγυήτρια των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών για ένα σύγχρονο κράτος  με αδιατάρακτη την κοινωνική συνοχή ,με κοινωνική αλληλεγγύη  και κοινωνική δικαιοσύνη.

Απέναντι στην προχειρότητα, στην έλλειψη ικανοτήτων και τον λαϊκισμό που επικρατεί σήμερα ,η Νέα Δημοκρατία  ως  ο απόλυτος εκφραστής  της Κεντροδεξιάς οφείλει να παρουσιάσει με σεβασμό, υπευθυνότητα και λαϊκότητα την δική της πρόταση διαχείρισης των μεγάλων και μικρών προβλημάτων με στόχο την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Ο νέος αρχηγός θα πρέπει να έχει υπ’ όψιν του όλα αυτά ,θα πρέπει άφοβα να τοποθετηθεί απέναντι σ’ αυτά ,να γνωρίζει  το σύνολο και όχι μόνο του κόμματος ,τις προθέσεις  και τα  οράματα του για το Κράτος και τους Πολίτες .Να γνωρίζουν επίσης τα στελέχη όχι μόνο τις δομές αλλά και το αφήγημα με το οποίο θα καλεστούν να απευθυνθούν στην κοινωνία.

Τα νέα πρόσωπα που θα επανδρώσουν τα όργανα του κόμματος θα πρέπει αφενός μεν  να έχουν υψηλό βαθμό κοινωνικής δικτύωσης και αφετέρου διάθεση για κομματική και συνδικαλιστική δράση.

Όταν λέμε ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ το λέμε και το εννοούμε. Δεν θα χαρίσουμε έτσι , τίποτα στον κ. Τσιπρα .

Η ΕΛΠΙΔΑ είμαστε εμείς ,η ΕΓΓΥΗΣΗ  είμαστε εμείς, το ΜΕΛΛΟΝ είμαστε εμείς.

Μαζί με τους πολίτες , για τους πολίτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις