Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Μέκκα: Ο ένας πατούσε πάνω στον άλλο για να αναπνεύσει - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Μέκκα: Ο...

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η τραγωδία στη Μέκκα

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η τραγωδία στη Μέκκα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου λόγω συνωστισμού κατά τη διάρκεια προσκυνήματος

Στους 717 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα, κατά την πρώτη ημέρα της γιορτής Άιντ αλ Αντχα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ομάδες αρωγής εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας, που προκλήθηκε καθώς τεράστια πλήθη συνωστίζοντας στη Μίνα, έξω από τη Μέκκα. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 863.

Οι μαρτυρίες που έρχονται λίγες ώρες μετά από το σημείο της τραγωδίας συγκλονίζουν:

«Εβλεπα παντού πτώματα και ασθενοφόρα. Τουλάχιστον 20 με 30 ασθενοφόρα έφτασαν πολύ γρήγορα στην περιοχή. Παντού άκουγες κραυγές. Γυναίκες να ουρλιάζουν», λέει μια γυναίκα, περιγράφοντας στο CNN τις φρικιαστικές εικόνες που αντίκρυσε.

«Το ένα κορμί προσπαθούσε να πατήσει επάνω στο άλλο απλά και μόνο για να καταφέρει να αναπνεύσει. Εβλεπες ένα τεράστιο κύμα από ανθρώπους να ποδοπατούνται», λέει ο αιγύπτιος Αμπντουλάχ Λόφτι στον «Guardian».

Το ποδοπάτημα, συνέβη στην Οδό 204 του καταυλισμού της Μίνα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ανατολικά της Μέκκας, και όπου διαμένουν οι προσκυνητές.

Η Οδός 204 είναι η μία από τις δύο αρτηρίες που οδηγούν από τον καταυλισμό της Μίνα στην κοιλάδα του Τζαμαράτ, όπου οι προσκυνητές λιθοβολούν τη στήλη που παριστάνει τον σατανά.

Την πρώτη ημέρα της γιορτής 'Αιντ αλ Αντχα, οι πιστοί, εκτός του ότι θυσιάζουν ένα πρόβατο, ρίχνουν επτά πέτρες στη στήλη, ενώ αύριο και μεθαύριο, δεύτερη και τρίτη ημέρα, ρίχνουν είκοσι μία πέτρες στη μεγάλη, τη μεσαία και τη μικρή στήλη.

Η πρώτη ημέρα του 'Αιντ αλ Αντχα είναι η πιο επικίνδυνη διότι τεράστια πλήθη προσκυνητών συνωστίζονται για να εκτελέσουν συγχρόνως στον ίδιο τόπο, τα ίδια τελετουργικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις