Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωμπάσκετ: Εύκολη νίκη και 3 στα 3 για την Εθνική Ελλάδος

Ευρωμπάσκετ: Εύκολη νίκη και 3 στα 3 για...

Η Εθνική ομάδα επιβλήθηκε της Γεωργίας με 79-68

Ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο με υψηλή παραγωγικότητα(50π.) έφτανε για την Εθνική ομάδα για να επικρατήσει της Γεωργίας με 79-68. Η Εθνική έκανε το 3/3 στον όμιλο της και παίζει αύριο(9/9) με την Σλοβενία το επόμενο ντέρμπι του ομίλου για την πρώτη θέση.

Παίζοντας σχεδόν… τέλειο μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο και κάνοντας διαχείριση ενέργειας στο δεύτερο, η «επίσημη αγαπημένη» νίκησε εύκολα με 79-68 τη Γεωργία, εξασφαλίζοντας -και μαθηματικά- την πρόκρισή της στη νοκ άουτ φάση του Ευρωμπάσκετ.

Μόλις στο 2' η Γεωργία προηγήθηκε 8-5 αναγκάζοντας τον Φώτη Κατσικάρη να πάρει τάιμ άουτ. Ε, από εκεί και πέρα η Εθνική ομάδα δεν ξανακοίταξε πίσω. Σ' ένα γρήγορο τέμπο που εξασφάλισε η άμυνα και τα ριμπάουντ και με τους διεθνείς να κάνουν θραύση έξω από τη γραμμή των 6μ75 η νίκη κατακτήθηκε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Πάνω απ' όλα όμως ήταν η άμυνα. Μέχρι και Σπανούλης έριξε τάπα, για να βγάλει η ομάδα τον αιφνιδιασμό.

Πριν καταλάβουν τι έγινε οι Γεωργιανοί, η Ελλάδα τους είχε πάρει αμπάριζα με ένα επί μέρους 20-7. Έκλεισε την πρώτη περίοδο με διψήφια διαφορά (25-15) και συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό. Δεν άφησε το γκάζι. Στο 25' είχε ήδη κάνει νταμπλ-σκορ (18-36) και ... όλα τα σουτ έβρισκαν τον στόχο: 9/12 τρίποντα έγραψε το κοντέρ στο πρώτο μέρος, με τον Καλάθη να παίρνει το αίμα του πίσω αλλά και να δικαιώνει με το παραπάνω την εμμονή του στην προχθεσινή προπόνηση να κλέψει ένα “δεκαλεπτάκι” από τους Ολλανδούς για να δοκιμάσει σουτ τριών πόντων. Ο Νικ είχε 4/5, συνολικά 16 πόντους και 4 ασίστ, σε μια απολαυστική εμφάνιση με 16 ασίστ 5 λάθη, την οποία σκίασε ο τραυματισμός του Μπουρούση στην βουτιά που έκανε για να κερδίσει μια χαμένη μπάλα...

Η Γεωργία δεν είχε άλλη λύση παρά να πιέσει σε όλο το γήπεδο (όχι συνέχεια βεβαίως) και προς στιγμή δημιούργησε σύγχυση στην Εθνική, η οποία σκόραρε για πρώτη φορά εντός πεδιάς στο 3ο δεκάλεπτο μόλις στο 25'. Η διαφορά μειώθηκε στους 12 πόντους (57-45), χωρίς ωστόσο να υπάρξει πανικός αφού οι Ελληνες ήξεραν ότι το χαντικαπ ροκανίστηκε περισσότερο από τη δική τους έλλειψη συγκέντρωσης.

Από το 61-50 και μετά η Εθνική ανέβασε και πάλι ρυθμούς χωρίς φυσικά να φτάσει στα επίπεδα απόδοσης του πρώτου ημιχρόνου. Έπαιξε όσο χρειαζόταν για να συντηρήσει την υπέρ της διαφορά αλλά και να βγάλει από το μυαλό των Γεωργιανών οποιαδήποτε σκέψη για πιθανή ανατροπή. Με το 70-52 του 35' η νίκη ήταν πια χειροπιαστή πραγματικότητα. Το τρία στα τρία είναι γεγονός.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 22-50, 48-61, 68-79

Γεωργία: Πούλεν 4, Πατσούλια 4, Τσιντσάντζε 5(1), Σερμαντίνι 9, Σανάντζε 2, Μαρκοϊσβίλι 11(3), Πατσάτσια, Σανικίντζε 10(3), Μπουριανάντζε 3, Σενγκέλια 20(1)

Ελλάδα: Μπουρούσης 4(5ρ), Ζήσης 11(1), Σπανούλης 2(5ασ), Καλάθης 19(4/6τρ, 8ασ), Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 8(2), Κουφός 12, Πρίντεζης 3(1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12(2)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωμπάσκετ: Νίκη για την Εθνική στο ντέρμπι του ομίλου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports