Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραιτήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου

Παραιτήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου...

Καθήκοντα νέου πρύτανη αναλαμβάνει πιθανότατα ο Μιχάλης Ταρουδάκης

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πανεπιστημίου Κρήτης ο πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου, η θητεία του οποίου είχε ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου 2015.

Όπως είχε γράψει το σάιτ cretapost ο κ. Στεφάνου δεν επιθυμούσε να παραταθεί η θητεία του στο «τιμόνι» του ιδρύματος και για το λόγο αυτό υπέβαλε την παραίτησή του ενώπιον των μελών της Συγκλήτου, του κορυφαίου διοικητικού οργάνου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Την παραίτησή του επίσης υπέβαλε και ο αναπληρωτής πρύτανη για θέματα προσωπικού και φοιτητικής μέριμνας Βασίλης Καρδάσης ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στη Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Μετά και από την εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρει το cretapost.gr, καθήκοντα πρύτανη αναλαμβάνει πιθανότατα ο Μιχάλης Ταρουδάκης, καθηγητής του τμήματος Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και με πλούσια διοικητική εμπειρία σε διάφορες καίριες θέσεις του ιδρύματος, ως το παλαιότερο μέλος ΔΕΠ του σώματος της συγκλήτου.

Ο νέος πρύτανης που θα πρέπει να ορίσει τους νέους αντιπρυτάνεις της πρυτανικής αρχής θα αναλάβουν τη διοίκηση του μεγαλύτερου ΑΕΙ της Κρήτης μέχρι τη διενέργεια των πρυτανικών εκλογών, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει ακόμη καθοριστεί επίσημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόθεση οι εκλογές να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, ωστόσο ευνόητο είναι ότι η όποια εξέλιξη θα υπάρξει μετά τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις