Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο μικρός Νικόλας βαφτίστηκε αλλά αντί να πάρει δώρα...έδωσε στους συνανθρώπους του!

Ο μικρός Νικόλας βαφτίστηκε αλλά αντί να...

Μια πρωτότυπη κίνηση ανθρωπιάς

Περήφανος θα αισθάνεται ο μικρός Νικόλας, που πρόσφατα βαφτίστηκε, όταν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της πράξης των γονιών του, που θέλησαν, κρατώντας την ανωνυμία τους να προσφέρουν και όχι να... πάρουν, με αφορμή το σημαντικό για την οικογένεια τους γεγονός

Η προσφορά έγινε στην εθελοντική ομάδα Κίτρινη Αποστολή και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Αποστολάκη:

"Η ζωή είναι γεμάτη στιγμές,γεμάτη αναμνήσεις,και προπαντός πολλά μα πάρα πολλά παραδείγματα.....Είναι λοιπόν αυτές οι στιγμές που νοιώθεις μέσα σου, οτι δεν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα σε αυτόν τον τόπο.Υπάρχουν αξίες που θα «βρουν» τον τρόπο να αναδειχθούν, όπως ο ήλιος μέσα από μια μικρή χαραμάδα στα σύννεφα.......Είναι φορές που τα λόγια, δεν έχουν καμιά αξία μπροστά στις πράξεις.Απλά να σας πω οτι με το παρακάτω κείμενο που έλαβα απο την οικογένεια του μικρού Νικόλα, πραγματικά δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου...Σας ευχαριστούμε......όπως και όλοι απο καρδιάς"!

Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλαν οι γονείς του μικρού Νικόλα. Δε θέλουν να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους και για αυτό μου ζήτησαν να το αναρτήσω εγώ.

Το καλύτερο δώρο

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους καλεσμένους μας για την συμμετοχή τους, όσο και εσάς για τις ευχές που γράψατε για τον μικρό.

Οι ευχές σας στον τοίχο της ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο facebook, είναι οι πρώτες που θα βάλουμε στο βιβλίο ευχών και νομίζουμε ότι λέει πολλά, όταν άγνωστοι σου εύχονται! Όταν μεγαλώσει και αναρωτηθεί ποιοι είναι αυτοί και μάθει γιατί είστε εκεί, θα ναι πολύ περήφανος!

Ισως το καλύτερο δώρο που θα χει πάρει..Αν δεν είχε πάρει τόση δημοσιότητα η πρόσκληση, που δεν το περιμέναμε, είμαστε σίγουροι, δεν θα είχαμε το αποτέλεσμα αυτό. Δε σας κρύβουμε ότι πολλοί ήταν διστακτικοί να έρθουν με τρόφιμα στο ξωκλήσι, αλλά μετά την δημοσιότητα που έγινε με την πρόσκληση ξεπέρασαν τις αναστολές τους! (Από τις λίγες φορές που τα ΜΜΕ λειτούργησαν θετικά)!

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά θα θέλαμε να μοιραστούμε κάποια από αυτά, με μοναδικό λόγο να βρεθούν μιμητές. Καλέσαμε 140 άτομα εκ των οποίων περίπου τα 35 ήταν παιδιά. Εκ των προτέρων ξέραμε ότι 8 άτομα δε θα έρθουν λόγω υποχρεώσεων. Από τους καλεσμένους μας υπήρχαν άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι, εποχιακοί, απλήρωτοι κτλ κτλ ..Ήρθαν όλοι! Και αυτό θέλαμε! Θέλαμε να έρθουν οι συγγενείς, φίλοι μας και οι γνωστοί μας, για να περάσουμε ωραία και όχι για να μας φέρουν τα «δώρα» και τα φακελάκια, για να βγάλουν την υποχρέωση της πρόσκλησης. Αλλά θέλαμε να έρθουν με τα δώρα τους!

Το ακούσαμε απ όλους, όσοι τουλάχιστον συζήτησαν μαζί μας.

«Ήταν η πιο ωραία βάφτιση που έχουμε πάει» και προφανώς δεν εννοούσαν το μυστήριο ή το ξωκλήσι.. Ειπώθηκε από πολλούς.. «Πρώτη φορά πάμε σε μυστήριο και χαιρόμαστε τόσο για το δώρο που κάνουμε..»

Ήταν ευχάριστο και άνετο για όλους!

Αλλά όταν ακούς τον αδερφό του Νικόλα 3.5 ετών να λέει «μπαμπά, πολλά τρόφιμα φέρανε, τόσο πολλά παιδάκια δεν έχουν φαγητό?» κάπου πρέπει να προβληματιστούμε..
Ευκαιρίες υπάρχουν! Πολλοί από μας έχουν παιδιά που πάνε παιδικούς σταθμούς, σχολείο, νηπιαγωγείο. Κάποιοι από μας ίσως είναι παιδαγωγοί ή έχουν παιδικούς σταθμούς. Γίνονται τουλάχιστον 3 γιορτές τον χρόνο, χριστούγεννα, απόκριες, καλοκαίρι. Ας προτείνουμε λοιπόν στους δασκάλους μας να το κάνουν πράξη, όποιο παιδάκι μπορεί, ένα πακέτο μακαρόνια. Μπορούμε να βοηθήσουμε, αρκεί να το θέλουμε!

Σίγουρα δε θα αλλάξουμε τον κόσμο, θα τον κάνουμε όμως λίγο καλύτερο..και το σημαντικότερο.. Τα παιδιά μας θα γίνουν Ανθρωποι..θα είναι ίσως το μεγαλύτερο μάθημά τους!!
Να σας πούμε και τι καταφέραμε με, περίπου, 50 οικογένειες..Στο περίπου με την απόκλιση προς τα πάνω.. 20 συσκευασίες παιδικές κρέμες, 120 συσκευασίες κονσέρβες, 40 κιλά αλεύρι, περίπου 50 κιλά όσπρια, περίπου 160 κιλά μακαρόνια, περίπου 60 κιλά ρύζι και περίπου 280 κουτιά γάλα εβαπορέ.

Υπήρχαν και πολλά μπισκότα, μαρμελάδες ζάχαρες κτλ κτλ. Σας ευχαριστούμε όλους, την ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για αυτό που κάνετε, τον Δημήτρη που μας έδειξε το δρόμο και όλους, όσοι κλέβουν χρόνο από την προσωπική τους ζωή γι αυτούς που έχουν ανάγκη..συνεχίστε και καλό κουράγιο!

 

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις