Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Της έκλεψαν την τσάντα την ώρα που γινόταν ιερό μνημόσυνο σε κεντρικό ναό - ενορία της Πάτρας

Της έκλεψαν την τσάντα την ώρα που γινότ...

Το περασμένο Σάββατο το πρωί στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας

Τελικά ορισμένοι «αετονύχηδες» δεν έχουν όντως το Θεό τους και είναι προκλητικοί. Στο thebest.gr έφτασε μία καταγγελία για συμβάν που έγινε σε ιερό ναό και κεντρική ενορία της πόλης της Πάτρας και μάλιστα την ώρα που τελείτο ιερό μνημόσυνο.

Η καταγγέλλουσα που είναι και καθηγήτρια αγγλικών εδώ και πολλά χρόνια και από τις πιο γνωστές συμπολίτισσες, αγαπητή στους μαθητές και τις οικογένειες τους, βρισκόταν στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας το περασμένο Σάββατο όπου και τελέστηκε το ιερό τριετές μνημόσυνο του τέως συζύγου της. Την ώρα λοιπόν της τέλεσης του μνημόσυνου η συγκεκριμένη γυναίκα που είχε και φορτιστεί ψυχολογικά, άφησε για λίγα λεπτά την τσάντα της στην καρέκλα και στάθηκε λίγα μέτρα πιο μπροστά για το μνημόσυνο.

Ωστόσο όπως αποδείχτηκε αυτή τη λίγη ώρα που αφαιρέθηκε η προσοχή της και άφησε την τσάντα της χωρίς κάποιος να την επιβλέπει, κάποιος ή κάποια το εκμεταλλεύτηκαν και βρήκαν την ευκαιρία να την αρπάξουν και προφανώς να γίνουν «καπνός». Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή, δημιουργήθηκε στον ιερό ναό μεγάλη αναστάτωση με όλους ιερείς, ψάλτες και τον κόσμο να ψάχνουν για την τσάντα της γυναίκας χωρίς τελικά να βρεθεί κάτι.

Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι πέρα από την ολοφάνερη ασέβεια προς τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, μία από τις κεντρικότερες και πολυπληθέστερες ενορίες της Πάτρας και την δυσφήμηση του, η γυναίκα είχε μέσα στην τσάντα και το πορτοφόλι της που εκλάπησαν, τα χρήματα, με τα οποία θα πλήρωνε τα έξοδα του μνημόσυνου (σύμφωνα με πληροφορίες η παθούσα είχε στην τσάντα τουλάχιστον 340 ευρώ) αλλά και για να περάσει τον υπόλοιπο μήνα της. Είχε ακόμα ταυτότητες και κάρτες αλλά και γυαλιά μυωπίας που μόλις τα είχε φτιάξει και τα χρειαζόταν και για την δουλειά της.

Το γεγονός όπως αντιλαμβάνεστε προξένησε πολύ άσχημη εντύπωση ενώ η παθούσα σύμφωνα με πληροφορίες, αναμενόταν να καταγγείλει το συμβάν και στην αστυνομία. Είναι γεγονός πλέον πως συχνά πια σε ιερούς ναούς και δη τις Κυριακές και σε μεγάλες πανηγύρεις ακούμε τους ιερείς να συστήνουν στους πιστούς και να τους προειδοποιούν να φυλάνε καλά τα προσωπικά τους είδη και τις τσάντες τους και να μην τα αφήνουν έκθετα και παρατημένα καθώς καιροφυλακτούν όπως απέδειξε και η θρασύτατη κλοπή στο ναό της Αγίας Σοφίας, επιτήδειοι.

Προβληματισμένος με αυτό που έγινε, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr και ο προιστάμενος του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις