Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλιάτσικο στις αποσκευές των νεκρών επιβατών της πτήσης MH17 από ένοπλους στρατιωτικούς- ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ

Πλιάτσικο στις αποσκευές των νεκρών επιβ...

Μαγνητοσκοπήθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές αμέσως μετά τη συντριβή.

Βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό, ντροπή και αγανάκτηση βγήκε στην δημοσιότητα, μάλιστα ένα χρόνο μετά από  την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 298 άτομα και που δείχνει τις πρώτες στιγμές λίγο μετά την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Ένα δεκάλεπτο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την News Corp Αυστραλίας τη στιγμή που εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνταν σε Ουκρανία, Αυστραλία και Ολλανδία.

 

Η News Corp, είπε ότι το βίντεο είναι αποκλειστικό και ότι προέρχεται από την βάση των αυτονομιστών του Ντόνετσκ, αλλά ο ανταποκριτής του BBC στην Αυστραλία σχολίασε στο Twitter ότι είναι το ίδιο βίντεο που παρουσίασε το βρετανικό δίκτυο τον περασμένο χρόνο. Οι Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του.

 

Το βίντεο φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές αμέσως μετά τη συντριβή, όταν ακόμη θεωρούσαν ότι κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος.

 

Κατά την διάρκεια του βίντεο ένοπλοι άνδρες διακρίνονται να περιφέρονται ανάμεσα στα συντρίμμια και ακούγονται να είναι προβληματισμένοι που τελικά επρόκειτο για επιβατικό αεροσκάφος. «Ορίστε εκεί είναι, είναι επιβατικό» ακούγεται να λέει ένας άνδρας, όταν κάποιος άλλος τον ρώτησε πού είναι τα συντρίμμια του βομβαρδιστικού που πίστευαν ότι είχαν καταρρίψει. «Μην αφήσετε πολίτες να περάσουν εδώ. Ποιός τους έδωσε αυτόν τον διάδρομο;» λέει ένας άλλος, αναφερόμενος στον αεροδιάδρομο πάνω από τη ζώνη πολέμου.

 

Παράλληλα άλλοι άνδρες εμφανίζονται ανάμεσα σε ανθρώπινες σωρούς να ανοίγουν τις βαλίτσες των επιβατών και του πληρώματος, σκορπίζοντας τα ρούχα στο έδαφος  και κλέβοντας πολύτιμα αντικείμενα.

 

«Γαμώτο. Έπεσε επιβατικό αεροπλάνο» ακούγεται μια φωνή στο βίντεο. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με ψήφισμά του οποία ζητάει οι υπεύθυνοι της τραγωδίας να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη  και όλα τα εμπλεκόμενα κράτη να συνεργασθούν πλήρως στην έρευνα. Η Μαλαισία, η Ολλανδία και η Βρετανία ζητούν τη συγκρότηση διεθνούς δικαστηρίου για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων της συντριβής της πτήσης MH17.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Πόρισμα πτήσης ΜΗ17: Το αεροπλάνο της Malaysia Airlines κατερρίφθη

 

Πηγή:tovima

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις