Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου ζητά να συγκληθεί εκτάκτως Ολομέλεια όλων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου ζητά να συ...

Αντιδρά στην προώθηση ψήφισης του Νέου Κώδικα πολιτικής δικονομίας

Επιστολή διαβίβασε ο Γεώργιος Μπέσκος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου προς τον Πρόεδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με κοινοποίηση και προς τονΥπουργό Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπέσκος, είναι έντονη η ανησυχία του κλάδου των νομικών με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την προώθηση ψήφισης του Νέου Κώδικα πολιτικής δικονομίας που είχε απορριφθεί ομόφωνα με το δημοψήφισμα και αποφάσεις συλλογικών οργάνων.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή,

Κύριε Πρόεδρε,

Εν όψει των εξελίξεων που τρέχουν και προωθείται η ψήφιση του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον οποίο το Δικηγορικό Σώμα και οι Γενικές Συνελεύσεις των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας τον είχαν απορρίψει ομόφωνα με το δημοψήφισμα και αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων, ζητώ όπως άμεσα και αν είναι δυνατόν αύριο να συγκαλέσετε εκτάκτως την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

Άλλωστε υπήρχε δέσμευση και στην Ολομέλεια της Λαμίας ,ότι θα συγκαλέσετε άμεσα το Σώμα στην περίπτωση που έλθει προς ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η σύγκληση συντονιστικής την οποίαν έχετε προγραμματίσει για αύριο ουδεμία σημασία έχει καθώς κατά την άποψή μου είναι χάσιμο χρόνου και οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα.

Από την στιγμή που και άλλοι συνάδελφοι σας σας έχουν ζητήσει την σύγκληση ολομέλειας και έχετε δεσμευτεί για την σύγκλησή της στην Λαμία είναι θεσμική σας υποχρέωση να την συγκαλέσετε άμεσα αντί συντονιστικής.

Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης έχετε υποχρέωση να λάβετε υπόψη σας την ετυμηγορία του Δικηγορικού Σώματος που έχει απορρίψει ομόφωνα το Σχέδιο χαμηλοθώρη το οποίο ουσιαστικά εξυπηρετεί μόνο το Τραπεζικό σύστημα και δημιουργεί ύφεση παρατεταμένη στο δικηγορικό λειτούργημα και στο κοινωνικό σύνολο. Η διατύπωση των διατάξεων στην δικονομία όπως εισάγεται δεν συμβάλλουν σε καμία περίπτωση στην επιτάχυνση της διαδικασίας στην λήψη αποφάσεων αλλά αντιθέτως αποτελούν τροχοπέδη για την έκδοση αυτών και εξυπηρετούν συμφέροντα των Τραπεζών που καθίστανται προνομιούχες στην διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και των εργατικών απαιτήσεων.

Είστε υποχρεωμένος προτού προβείτε στην οποιαδήποτε κατάθεση των οποιαδήποτε διατάξεων να λάβετε υπόψη τις τοποθετήσεις του Δικηγορικού Σώματος ,η υιοθέτηση των οποίων αποτελεί το μοναδικό εχέγγυο για την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης. Το γεγονός και μόνο της καθολικής αρνήσεως του Σώματος πρέπει να σας προβληματίσει.

Η ψήφιση του συγκεκριμένου Κώδικα ,όπως αυτός εισάγεται, θα φέρει ξεκάθαρα ολέθρια αποτελέσματα για το κλάδο μας και παράλληλα φαλκιδεύει συμφέροντα του Δημοσίου και των εργαζομένων υπέρ των πιστωτικών ιδρυμάτων εντείνοντας την ύφεση στην κοινωνία και στο δικηγορικό λειτούργημα.

Αίγιο, 13/07/2015

Ο Πρόεδρος

Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις