Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Aυξάνονται οι αιτήσεις πολιτών για βοήθεια στην Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου και της Μητρόπολης

Πάτρα: Aυξάνονται οι αιτήσεις πολιτών γι...
Μαρτάτος Tάκης

Η επόμενη διανομή αγαθών προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από τις αρχές Σεπτεμβρίου λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν

Διαρκώς αυξάνονται οι ανάγκες και οι αιτήσεις στην Τράπεζα Τροφίμων, Ένδυσης και Παιχνιδιών του Δήμου Πατρέων και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών λόγω της κρίσης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Θεόδωρος Τουλγαρίδης στο thebest.gr, τους πρώτους τέσσερις με πέντε μήνες του 2015 υπήρξαν τουλάχιστον 40-45 επιπλέον αιτήσεις για βοήθεια από πολίτες με αποτέλεσμα ήδη ο αριθμός των δικαιούχων της Τράπεζας Τροφίμων να έχει ανέλθει στον αριθμό των 1400!

Η τελευταία διανομή αγαθών στους δικαιούχους έγινε στα τέλη Ιουνίου και κανονικά η επόμενη έχει προγραμματιστεί για αρχές του Σεπτεμβρίου 2015 ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Τουλγαρίδης ενδεχομένως λόγω των σοβαρών πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων δέκα ημερών και του περιβάλλοντος οικονομικής ασφυξίας που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, η διανομή αγαθών να γίνει πολύ νωρίτερα από το προκαθορισμένο.

«Φοβάμαι πως θα έρθουν πιο δύσκολες καταστάσεις διότι πιθανόν να έχουμε καινούρια βάρβαρα μέτρα σε περίπτωση συμφωνίας, γεγονός που θα φέρει τον κόσμο στην ίδια και πιο άθλια κατάσταση και στην φτώχεια και εξαθλίωση θα προστεθούν κι άλλα προβλήματα και επιπτώσεις», ανέφερε ο κ. Τουλγαρίδης.

Όπως πρόσθεσε, το ζητούμενο είναι και τι αντίκτυπο θα έχει η όλη κατάσταση από μέρα σε μέρα και στον προγραμματισμό χρηματοδότησης και τα αποθεματικά των Δήμων. Στην περίπτωση της Τράπεζας Τροφίμων, το βάρος πέφτει στο Δήμο και την Μητρόπολη Πατρών.

Δυστυχώς λόγω της κρίσης και των όσων συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, η προσφορά αγαθών από επαγγελματίες, πολίτες και επιχειρήσεις βαίνει ολοένα και μικρότερη με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος επάνδρωσης και εφοδιασμού της Τράπεζας Τροφίμων να γίνεται μέσω αγορών του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με τον κ. τουλγαρίδη.

Κάτι που ακόμα αποκάλυψε ο κ. Τουλγαρίδης μιλώντας στο thebest.gr, είναι πως τον τελευταίο καιρό, σε εστιατόριο της Πάτρας, σε εβδομαδιαία βάση με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Τομέα γίνεται σίτιση συμπολιτών (ο αριθμός κυμαίνεται γύρω στα 20 άτομα περίπου) με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις και όχι για τα οργανωμένα συσσίτια – γεύματα που οργανώνουν και πραγματοποιούν ενορίες της Μητρόπολης.

Από την πλευρά της Μητρόπολης, όπως ανέφερε ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, Πρωτοπρεσβύτερος, Προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου και εκπρόσωπος σε θέματα Τύπου της Μητροπόλεως Πατρών, η Μητρόπολη και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος παραμένουν με ψυχραιμία μόνιμα σε ετοιμότητα να συμβάλλουν στην βοήθεια και ανακούφιση ανθρώπων που έχουν μεγάλη ανάγκη. «Η εκκλησία κάνει το καθήκον της στο διηνεκές. Οι συνθήκες που ζούμε απαιτούν ψυχραιμία και με τη Βοήθεια του Θεού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Πολιούχου μας Αποστόλου Ανδρέου ευχόμαστε όλα να πάνε καλά», ανέφερε στο thebest.gr ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.

Τέλος ο π. Νικόλαος υπογράμμισε πως πράγματι τα έσοδα από τα ταμεία των Φιλοπτώχων ταμείων των ενοριών και των παγκαριών των ναών είναι ολοένα μειωμένα και «καταθλιπτικά», γεγονός που δείχνει πως ο κόσμος έχει μεγάλη οικονομική ανάγκη. «Είναι ντροπή εδώ που μας έφτασαν», ήταν η τελευταία κουβέντα από τον π. Νικόλαο Σκιαδαρέση.

Η φωτ. είναι αρχείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις