Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ε! λοιπόν ΟΧΙ φτάνει πια…

Ε! λοιπόν ΟΧΙ φτάνει πια…

Της Βασιλική Στράτη

Όχι, γιατί ότι καλό έγινε σ΄ αυτό τον πλανήτη χτίστηκε από τα όχι των λαών.

Έτσι και στο ιστορικής σημασίας δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ένα συντριπτικό ΟΧΙ είναι ο μόνος τρόπος για να ορθώσουμε ένα απροσπέλαστο τοίχο αντίστασης στην απροκάλυπτη πλέον επιθυμία των δανειστών μας να ρίξουν την μόνη αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις… για την απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας.

Ας πούμε ΟΧΙ στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που συνεχίζει να θέλει να καθορίσει το μέλλον μας.  Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και το Ποτάμι αφού χαρακτήρισαν το δημοψήφισμα πραξικόπημα μαζί με τους μεγαλοκαρχαρίες των ΜΜΕ,  έχουν ξεκινήσει έναν αμείλικτο πόλεμο εις βάρος όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού με την τακτική του ρίξε φόβο, ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει.

ΟΧΙ σε όλους όσοι στηρίζουν την αδικία, την ανισότητα, το φόβο, την υποταγή με τις γνωστές πρακτικές ντόπιων και ξένων εκβιαστών.

Ας θυμηθούμε το «ναι σε όλα» των προηγούμενων κυβερνήσεων που έφτασαν τη χώρα και τους πολίτες στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης. Και σήμερα απέναντι στην φασιστική στάση των εταίρων μας να κλείσουν τις τράπεζες, μόνο και μόνο για επίδειξη ισχύος, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους συνταξιούχους.

Με το ΟΧΙ της Κυριακής όμως θα τους θυμίσουμε, τις ουρές των εκατομμύρια ανέργων στον ΟΑΕΔ, τα 3 εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και κάνουν ουρές στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα συσσίτια. Τι ουρές  στα δικαστήρια των χιλιάδων πολιτών με τις τράπεζες, τους 200.000 νέους επιστήμονες που μετανάστευσαν, τις χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν.

Ας πούμε ΟΧΙ ώστε την επομένη του δημοψηφίσματος που θα επανέλθουν οι διαπραγματεύσεις να σταματήσουμε την απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας. Ας στηρίξουμε την μοναδική ανθρώπινη κυβέρνηση των τελευταίων ετών που διαπραγματεύτηκε σκληρά επί μήνες κι έβαλε πάνω από τα κέρδη και τους αριθμούς, τους ανθρώπους και τη χώρα.

Ας βάλουμε δίπλα στα ΟΧΙ της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές  το δικό μας  ηχηρό ΟΧΙ, στη μνήμη των 10000 και πλέον Ελλήνων που αυτοκτόνησαν από απελπισία και στους προγόνους μας που μας δίδαξαν την αντίσταση, τη δημοκρατία, την ελευθερία.

Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ: Με λογισμό και μ΄ όνειρο ως άλλοι ελεύθεροι πολιορκημένοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις