Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επέστρεψαν 79 διοικητικοί υπάλληλοι που ήταν σε διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Επέστρεψαν 79 διοικητικοί υπάλληλοι που ...

Αναβολή εργαστηρίων και εξετάσεων της 3ης και 6ης Ιουλίου λόγω του Δημοψηφίσματος

Όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο αναλυτικό δελτίο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, επέστρεψαν συνολικά 79 διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Επίσης λόγω του δημοψηφίσματος της Κυριακής δεν πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις και εργαστήρια της Παρασκευής ενώ δεν θα γίνουν ούτε και την δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο Τύπου.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Σύμφωνα με έγγραφο που απεστάλη από το ΥΠΟΠΑΙΘ, σχετικά με τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, οι εξετάσεις, τα εργαστήρια, τα φροντιστήρια, οι ασκήσεις κ.λπ., δεν πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών την Παρασκευή 3/7/2015 ενώ δεν θα γίνουν και τη Δευτέρα 6/7/2015, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Η Σύγκλητος θα επιληφθεί επί του θέματος της αναπλήρωσης τυχόν εξεταστικών και εκπαιδευτικών διαδικασιών κατά το ως άνω αναφερόμενο διάστημα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα επανέρχονται στην εργασία τους καθώς στο ΦΕΚ 1266/Β’/26.6.2015 δημοσιεύτηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις επαναφοράς τους, και αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, επέστρεψαν, μετά από 21 μήνες διαθεσιμότητας κατά το μέγιστο (από τις 15/10/2013), συνολικά 79 υπάλληλοι: διοικητικοί, προσωπικό Η/Υ, βιβλιοθηκάριοι και βιβλιοθηκονόμοι, τεχνικοί, επιμελητές, φύλακες και νυκτοφύλακες.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Στην 79η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των ελληνικών Πανεπιστημίων, που είχε συγκληθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης το διάστημα 25-27/6/2015, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών ετέθη το θέμα που αφορά στο δίκαιο αίτημα των μεταπτυχιακών φοιτητών για την ένταξη του επικουρικού έργου στις μισθωτές υπηρεσίες, ώστε να αποφευχθεί η υπερφορολόγησή τους. Η Σύνοδος ομόφωνα αποφάσισε να στείλει το αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών, για τις δικές του ενέργειες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ

To 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών, το σημαντικότερο συνέδριο του κλάδου της εκπαίδευσης κωφών παιδιών στον κόσμο και ένα από τα παλαιότερα συνέδρια της εκπαίδευσης γενικότερα, θα πραγματοποιηθεί από τις 6-9 Ιουλίου 2015 στην Αθήνα, με ευθύνη της Μονάδας Αγωγής Κωφών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου μας, που είναι το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα όπου προσφέρονται προγράμματα σπουδών και υλοποιούνται έρευνες σχετικά με τους κωφούς και την εκπαίδευση τους. Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1878 και έκτοτε, εκτός από κάποιες καθυστερήσεις λόγω Παγκοσμίων Πολέμων, πραγματοποιείται αδιαλείπτως κάθε 5 χρόνια σε διαφορετικές χώρες του κόσμου. Το Συνέδριο θα παρακολουθήσουν 1000 σύνεδροι από 70 χώρες, ενώ 560 περίπου ειδικοί και ερευνητές από 60 χώρες και από διάφορους επιστημονικούς κλάδους όπως της εκπαίδευσης κωφών, ψυχολογίας, γλωσσολογίας, ιατρικής, λογοπαθολογίας, τεχνολογίας, νευρογλωσσολογίας, γλωσσολογίας νοηματικής γλώσσας κ.ά., θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους ή των εφαρμογών τους σχετικά με την εκπαίδευση των κωφών και βαρηκόων παιδιών.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές, σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης κωφών και βαρηκόων, λογοθεραπευτές, ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς, φοιτητές, καθώς και στην κοινότητα των κωφών. Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι η Αγγλική ομιλούμενη και η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ). Στο συνέδριο, που υποστηρίζεται από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, συμμετέχουν μεγάλες αντιπροσωπείες ερευνητών και Πρυτάνεις από περίφημα Πανεπιστήμια εξειδικευμένα στην εκπαίδευση κωφών και βαρηκόων.

Συγχαίρουμε την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Κωφών του Πανεπιστημίου μας Βενέττα Λαμπροπούλου, για την πρωτοβουλία της να πραγματοποιήσει τη σημαντικότατη αυτή επιστημονική διοργάνωση στη χώρα μας σε τόσο δύσκολες εποχές, και της ευχόμαστε καλή επιτυχία!

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Ακαδημίες παιδιών της πανεπιστημιακής κοινότητας

Το Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου, στη νέα προπονητική περίοδο 2015-2016 (από Σεπτέμβριο 2015), προτίθεται να λειτουργήσει «Ακαδημίες Παιδιών» της πανεπιστημιακής κοινότητας και των σχολείων της Πανεπιστημιούπολης, ηλικίας 4-16 ετών. Σκοπός των αθλητικών ακαδημιών είναι η εκγύμναση των παιδιών σχολικής ηλικίας για τη διατήρηση και βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, η προσέγγιση βασικών τεχνικών σε διάφορα αθλήματα, η παιδαγωγική τους ενασχόληση και φυσικά η ψυχαγωγία τους.

Οι προπονήσεις θα γίνονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και στο Κολυμβητήριο του Πανεπιστημίου, με παράλληλη διοργάνωση αθλητικών τουρνουά και δράσεων με αθλητικά σωματεία της ευρύτερης περιοχής, και θα πραγματοποιούνται από καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδίκευση στο ανάλογο άθλημα και με αξιόλογη επαγγελματική εμπειρία. Προσφέρονται τα αθλήματα: κολύμβηση, ποδόσφαιρο, αντισφαίριση, πετοσφαίριση, beach volley, καλαθοσφαίριση, κλασικός αθλητισμός, ρυθμική γυμναστική, πολεμικές τέχνες, χειροσφαίριση ή (και) κάποιο άλλο αλλά για να λειτουργήσουν τα αθλήματα θα πρέπει να συμπληρώσουν, πριν το Σεπτέμβριο 2015, ικανοποιητικό αριθμό μικρών αθλητών και αθλητριών. Περισσότερες πληροφορίες στο: http://gym.upatras.gr/ (τηλ.: 2610 993055).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις