Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο γνωστός παιδοκαρδιολόγος Σπύρος Ράμμος καλεσμένος στην τηλεόραση του Αχελώου

Ο γνωστός παιδοκαρδιολόγος Σπύρος Ράμμος...

Αυτή την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 στις 22.10

Τον γνωστό επιστήμονα παιδοκαρδιολόγο Σπύρο Ράμμο έχει ως προσκεκλημένο στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή «Ανοιχτές Σελίδες» αυτή την Παρασκευή  26 Ιουνίου 2015 στις 22.10  ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Ο κ. Ράμμος μίλησε για τον τόπο καταγωγής του, τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του και την επιλογή του να σπουδάσει και να ασχοληθεί με την ιατρική με ειδίκευση την Παιδοκαρδιολογία. Ακόμη αναφέρεται στις σπουδές του, γιατί δεν έμεινε μόνιμα στο εξωτερικό, τι προσφέρουν οι χώρες του εξωτερικού και τι η Ελλάδα στην Ιατρική, ποιο το ποσοστό στην χώρα μας των παιδιών που γεννιούνται με συγγενείς καρδιοπάθειες και πού οφείλεται, τι είναι «φύσημα» και από πού παράγεται, ποια η διαφορά παθολογικού και φυσιολογικού φυσήματος και πώς μπορεί να γίνει πρόληψη στο φύσημα.

Ο κ. Ράμμος εξηγεί ακόμα στον κ. Παπαδιονυσίου και τους τηλεθεατές πώς αξιολογούνται τα παιδοκαρδιολογικά προβλήματα, αν το σύστημα υγείας της χώρας μας βοηθάει τα παιδιά με καρδιολογικά προβλήματα, ποιο το  προσδόκιμο επιβίωσης ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες, τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς που τα παιδιά τους έχουν παιδοκαρδιολογικά προβλήματα, ποιος ο τρόπος ζωής των παιδιών αυτών, ποια η σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών, εάν υπάρχει κάτι νεώτερο στον ορίζοντα για θεραπεία και άλλα πολλά. Διαδικτυακά η εκπομπή στο www.acheloostv.gr.

*Ο κ. Ράμμος είναι Παιδίατρος, Παιδοκαρδιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής, τέως Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, τέως Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Dusseldorf

Έχει πτυχίο της Iατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1977) και έκανε την Διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Dusseldorf (1983).

Είναι ιατρός στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο. Η φωτ. είναι από το livemedia.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις