Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αυτό το Σάββατο ο ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος – Νight Run Patras αφιερωμένος στη μνήμη του Φάνη Τσιμιγκάτου

Αυτό το Σάββατο ο ο 1ος Νυχτερινός Ημιμα...

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι η πλατεία Βασ. Γεωργίου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος – Νight Run Patras που θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο 13 Ιουνίου την ώρα της δύσης του ήλιου και θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του σπουδαίου αθλητή μαραθωνοδρόμου, του αγαπητού σε όλους Φάνη Τσιμιγκάτου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα τέλη Απριλίου 2015 μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 68 ετών.

Την αθλητική εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (τμήμα Αχαΐας), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έσω-Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας, το Αθλητικό Σωματείο Ακαδημία Πέλοπος Πατρών (τμήμα σκακιού) και ο Δήμος Πατρέων.

Η ώρα έναρξης και των τριών διαδρομών (κοινή εκκίνηση) θα γίνει στις 20:30 ακριβώς. Οι τρεις διαδρομές θα είναι ο Ημιμαραθώνιος (21.100 μέτρα), η Σκυταλοδρομία (3 επί 7.000 μέτρα) και τα 7.000 μέτρα αντοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, κατά την ημέρα δήλωσης συμμετοχής τους. Μικρότεροι των 18 ετών αθλητές και αθλήτριες, μπορούν να συμμετάσχουν κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης κηδεμόνα ή δήλωσης μέσω του σωματείου στο οποίο διατηρούν αθλητικό δελτίο.

Το παράβολο συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια, ανά αγώνα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές είναι για τον Ημιμαραθώνιο 10 ευρώ, για τα 7 χιλιόμετρα 5 ευρώ και για τη σκυταλοδρομία 5 ευρώ ανά αθλητή. Στο παράβολο περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, υδροδοσία, μετάλλιο συμμετοχής, δικαίωμα στα έπαθλα, αναμνηστικό διοργάνωσης. Δεν επιστρέφεται το αντίτιμο σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής αθλητή ή σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα για λόγους ασφαλείας. Η καταβολή του παραβόλου γίνεται μόνο με τραπεζική κατάθεση, μέχρι τις 10 Ιουνίου 2015. Όπως διευκρινίζουν οι διοργανωτές, την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:

Η εκκίνηση και ο τερματισμός – και των τριών αγώνων - θα είναι στην πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’. Το σιρκουί των επτά (7) χιλιομέτρων που θα αποτελέσει τη διαδρομή των τριών αγώνων - με εκκίνηση από την πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’ - ακολουθεί τις οδούς Κορίνθου με κατεύθυνση βόρια, Αγ. Σοφίας, πλατεία Βορ. Ηπείρου, Κωνσταντινουπόλεως, Καρόλου, Ρήγα Φερραίου, I.N. Αγ. Ανδρέα, Ευμίλου, Παπαφλέσσα, Μαιζώνος μέχρι την Ερμού, αναστροφή, Μαιζώνος, Παπαφλέσσα, Κορίνθου, πλατεία Γεωργίου, ολοκληρώνοντας τα πρώτα 7 χιλιόμετρα κάθε αγώνα.

Αξίζει να τονιστεί πως και οι τρεις αγώνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε τρεις (3) ώρες από την εκκίνησή τους. Μετά το πέρας των χρονικών ορίων, οι δρόμοι θα δοθούν στην κυκλοφορία των οχημάτων ενώ όσοι αθλητές δεν έχουν τερματίσει ακόμα, οφείλουν να διακόψουν την προσπάθειά τους.

Δεν επιτρέπεται οτιδήποτε αφορά απαγορευμένες ουσίες, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της WADA (World Anti-Doping Agency) και δεν θα επιτρέπεται καμία υδροδοσία-τροφοδοσία των αθλητών, πέρα από αυτή των διοργανωτών ή την ατομική με την οποία εκκίνησε ο αθλητής (επιτρέπεται η χρήση μικρού σακιδίου, αρκεί να μην καλύπτει τον αριθμό (bib) του αθλητή.

Θα υπάρχουν σταθμοί νερού στα 2.500μ, στα 5.000μ, στα 7.200μ, στα 9.500μ, στα 12.000μ, στα 14.200μ, στα 16.500μ, στα 19.000μ και στον τερματισμό. Το νερό θα προσφέρεται σε μπουκαλάκια και σε κύπελλα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Για τον ημιμαραθώνιο και για τα 7 χιλιόμετρα, οι κατηγορίες είναι οι εξής: Άνδρες 18-30 ετών, 31-40 ετών, 41-50 ετών, 51-60 ετών, και 61+, Γυναίκες 18-30 ετών, 31-40 ετών, 41-50 ετών, 51-60 ετών, και 61+. Κατηγορία στοιχειοθετείται εφόσον εκκινήσουν τουλάχιστον έξι (6) αθλητές, ειδάλλως συμπτύσσεται στην αμέσως προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία.

Για τον ημιμαραθώνιο-σκυταλοδρομία δεν υπάρχουν κατηγορίες και οι ομάδες θα αγωνιστούν μόνο για την γενική κατάταξή τους (συνολικός χρόνος τριών αθλητών).

Θα δοθούν μετάλλια συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

α) Ημιμαραθώνιος: στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, θα δοθούν μετάλλια.

β) Relay: στις τρεις πρώτες ομάδες, θα δοθούν κύπελλο και μετάλλια.

γ) 7.000μ: στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, θα δοθούν μετάλλια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports