Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποια αλλαγή που έκανε το Υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει κατάφορη αδικία η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας;

Πάτρα: Ποια αλλαγή που έκανε το Υπουργεί...

Ζητά να διορθωθεί

Σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα:  «Οδηγίες για τις αναθέσεις μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, Τομέα και Ειδικότητα των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερησίων  ΕΠΑ.Λ. και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.», η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Α. Αναθέσεις μαθημάτων των εργαστηριακών κλάδων ΤΕ
Οι συνάδελφοι των κλάδων ΤΕ είναι εξ ολοκλήρου εργαστηριακοί καθηγητές και ως εκ τούτου καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ, να τους δώσει Α ανάθεση όλα τα εργαστηριακά μαθήματα της αντίστοιχης ειδικότητας τους. Το ίδιο ισχύει και για το εργαστηριακό τμήμα των μικτών μαθημάτων (θεωρία και εργαστήριο). Με τη παρούσα εγκύκλιο αφαιρούνται από τους εργαστηριακούς καθηγητές μαθήματα Α ανάθεσης, όπως για παράδειγμα:

1. Στο κλάδο ΤΕ01.30 Β.Παιδοκόμοι-βρεφοκόμοι δεν δίνεται Α ανάθεση το εργαστηριακό τμήμα του μαθήματος «Βρεφοκομία» της Β τάξης της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

2. Στο κλάδο ΤΕ01.26 Οδοντοτεχνικής δεν δίνεται Α ανάθεση το εργαστηριακό τμήμα του μαθήματος «Κινητική Προσθετική» της Β τάξης της ειδικότητας Βοηθός Οδοντοτεχνίτη.

3. Στον κλάδο ΤΕ01.13 (Προγραμματιστών Η-Υ), στερούνται μαθημάτων με Α ανάθεση και δίνονται ελάχιστα με Β ανάθεση.

Καλούμε το ΙΕΠ και την πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας να διορθώσει άμεσα τις αναθέσεις των εργαστηριακών καθηγητών ΤΕ.

Β. Ανάθεση του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης» στον κλάδο ΠΕ18.02

Το μάθημα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης», που προβλέπεται να διδαχθεί στην Γ’ τάξη των ημερησίων ΕΠΑ.Λ. του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας, από το σχολικό έτος 2015-2016, σύμφωνα με τα νέα ωρολόγια προγράμματα των μαθημάτων Β΄ και Γ΄ τάξεων των ημερησίων ΕΠΑ.Λ. (έγγραφο με αρ. πρωτ. Φ8/88704/Δ4/04-06-2015) ανατίθεται με Β ανάθεση στην ειδικότητα ΠΕ18.02, ενώ μέχρι σήμερα ήταν κοινή Α ανάθεση με την ειδικότητα ΠΕ09 και εξακολουθεί να είναι κοινή Α ανάθεση (ΠΕ09 ,ΠΕ18.02) στην Α τάξη των ΕΠΑ.Λ. στην ομάδα προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο περί αναθέσεων.

Θεωρούμε ότι αυτή η αλλαγή στην ανάθεση του συγκεκριμένου μαθήματος αποτελεί κατάφωρη αδικία για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ18.02 και πρέπει να διορθωθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις