Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με «ρυθμούς χελώνας» η εξυπηρέτηση των αγροτών στην ΕΑΣ – Από τις 5:00 τα ξημερώματα η ουρά!

Πάτρα: Με «ρυθμούς χελώνας» η εξυπηρέτησ...

Η χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων καθυστερεί τη διαδικασία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες η πρωτοφανής ταλαιπωρία των αγροτών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας, για τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, υποχρεώνονται να προσέρχονται από τις 5:00 το πρωί.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr που έχει αναδείξει το θέμα από τα τέλη Μαΐου, η καθυστέρηση είναι τεράστια αφού οι παραγωγοί όχι μόνο φθάνουν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ αξημέρωτα για να πάρουν αριθμό προτεραιότητας στην πύλη του κτιρίου, αναγκάζονται να περιμένουν, πολλές φορές, μέχρι αργά το μεσημέρι έως ότου εξυπηρετηθούν.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέτος δεν έχει προηγούμενο και μάλιστα με τους ρυθμούς που γίνεται η εξυπηρέτησή τους υπάρχει πλέον ορατός ο κίνδυνος να μην προλάβουν όλοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Η αρχικά διορία που είχε δώσει η πολιτεία έληξε στο τέλος Μαΐου, οπότε και δόθηκε παράταση μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρη Παρασκευόπουλο έχουν καταθέσει αιτήσεις μόνο 8.000 από τις 12.000 παραγωγούς που δικαιούνται επιδότησης. Με δεδομένο λοιπόν ότι καθημερινά εξυπηρετούνται περίπου 130 άτομα στις επόμενες 5 ημέρες μπορούν να καταθέσουν αίτηση μονάχα 650-700 συμπολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλος η απίστευτη φετινή κατάσταση οφείλεται σε δύο παράγοντες:

«Κατά πρώτον στο γεγονός ότι από το Μάρτιο που μπορούσαν να υποβληθούν οι αιτήσεις έρχονταν λίγη παραγωγή με αποτέλεσμα ο μεγάλος όγκος τους να συμπιεστεί σε λίγες εβδομάδες και κατά δεύτερον στο ότι φέτος γίνεται εξ’ αρχής χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων των αγροτών.»

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πατρών αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και υπάρχει επιπλέον καθυστέρηση αφού το σύστημα δεν σηκώνει ταυτόχρονα πάνω από 13 ψηφοποιητές. Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό αγροτών που δεν έχει καταθέσει τις αιτήσεις του, άγνωστο παραμένει το τι θα συμβεί και εάν τελικά θα δοθεί και νέα παράταση.

Θυμίζουμε ότι τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι: Ε9 του 2014, εκκαθαριστικό του 2014, φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης και ταυτότητας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις