Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Η συνέντευξη Τύπου των τελικών των δύο "αιωνίων" αντιπάλων

Μπάσκετ: Η συνέντευξη Τύπου των τελικών ...

Με την ευχή να γίνουν αγώνες αντάξιοι της ιστορίας των ομάδων

 

Με την ευχή να γίνουν αγώνες αντάξιοι της ιστορίας των ομάδων, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο, από τους αρχηγούς και τους προπονητές των φιναλίστ, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους τελικούς της Α1μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης ζήτησαν να υπάρχει ειρήνη στη διάρκεια των αγώνων, ενώ και οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Σωτήρης Μανωλόπουλος ευχήθηκαν οι τελικοί αυτοί να είναι η αρχή για ακόμη καλύτερα παιχνίδια στο μέλλον,

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, από την πλευρά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού τονίστηκε πως παρά τα προβλήματα που υπάρχουν θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για τον τίτλο, ενώ από το αντίπαλο «στρατόπεδο» ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοιους αγώνες.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτό που εύχομαι είναι να γίνουν όμορφοι αγώνες μέσα από τους οποίους να νικήσει η καλύτερη ομάδα. Δεν θέλω να σημειωθούν έκτροπα, θέλω ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να το κάνει μόνο για να στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες όλων των παικτών. Εύχομαι να αφήσουν τις δύο ομάδες να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο «κάπτεν» του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης: «Αυτό που ευχόμαστε όλοι είναι να διεξαχθούν όμορδα παιχνίδια, χωρίς ακρότητες και βία. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μη δημιουργηθεί το παραμικρό αρνητικό γεγονός. Τίποτ΄ άλλο δεν με προβληματίζει. Απέναντί μας θα έχουμε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, που κατά τη γνώμη μου είναι το φαβορί. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς, όπως του Γκιστ και του Παππά, ενώ υπάρχει και το θέμα με τον Μπατίστα. Θα παλέψουμε και θα πρέπει να διαβάσουμε πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Εύχομαι να νικήσει ο καλύτερος».

Σφαιρόπουλος: «Η ομάδα ξέρει να λειτουργεί κάτω από πίεση»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε ότι η ομάδα του είναι πανέτοιμη για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό: «Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν. Όλη η ομάδα είναι σχεδόν έτοιμη, μετά τους τραυματισμούς που περάσαμε στη διάρκεια της σεζόν. Δουλέψαμε πάρα πολύ για να φτάσουμε εδώ, η δουλειά που έγινε ήταν πολύ καλή και είμαστε πανέτοιμοι ώστε να αντιμετωπίσουμε έναν αξιόλογο αντίπαλο όπως είναι Παναθηναϊκός. Εύχομαι να κερδίσει η καλύτερη ομάδα στο παρκέ. Πρόκειται για μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Πρόσθεσε ακόμη: «Στόχος μας είναι τα μεγάλα παιχνίδια και δουλεύουμε πάντα γι΄ αυτά. Όλο αυτό το διάστημα παίζουμε δυνατά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε σαν τους μαθητές που διαβάζουν όλη τη σεζόν κι όταν έρχεται η ώρα των εξετάσεων δεν είναι αδιάβαστοι και πηγαίνουν προετοιμασμένοι. Ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε και νιώθουμε έτοιμοι».

Ρωτήθηκε για το αν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα για να πάρει το πρωτάθλημα από τη στιγμή που έχει το πλεονέκτημα έδρας. Η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Δεν μπορώ να ξέρω εάν αυτή η πίεση είναι μεγαλύτερη τώρα σε σχέση με το φάιναλ φορ. Στον Ολυμπιακό πάντα υπάρχει πίεση και οι παίκτες γνωρίζουν πως να λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει και στους τελικούς να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για τις απουσίες του Παναθηναϊκού είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα, έχει παίκτες με τεράστια εμπειρία, που έχουν κατακτήσει τίτλους. Έχουν απώλειες, αλλά έχουν βάλει και άλλους παίκτες στο ροτέισον. Αν υποτιμήσεις τον αντίπαλο θα σε τιμωρήσει. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, να παίξουμε έξυπνα και με μυαλό».

Μανωλόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα»

Όπως και ο προλαλήσας έτσι και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Σωττήρης Μανωλόπουλος, ξεκίνησε με την ευχή να γίνουν ωραία παιχνίδια, χωρίς επεισόδια: «Ο Έλληνας αγαπά το μπάσκετ και θέλει να έρχεται στο γήπεδο ώστε να το απολαύσει. Δεν θέλουμε βία, θέλουμε τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο παρκέ και ο καλύτερος να κερδίσει», είπε στον πρόλογό του και στη συνέχεια μπήκε... στο ψητό:

«Το προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός λόγω του πλεονεκτήματος έδρας που έχει. Έχει δείξει σταθερότητα στη διάρκεια της χρονιάς κι έχει παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Διαθέτει καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Εμείς έχουμε προβλήματα. Χάσαμε δύο πολύτιμους παίκτες, τον Παππά και τον Γκιστ, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τη προσπάθεια που γίνεται αυτές τις μέρες από τα υπόλοιπα παιδιά. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ενόψει των τελικών. Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα και στους προηγούμενους τελικούς, γιατί έπαιζε καλό μπάσκετ και είχε καλή ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πήρε το πρωτάθλημα. Έχει την καλή ομάδα έχει και την ψυχή ο Παναθηναϊκός ώστε να κερδίσει τον Ολυμπιακό».

Για το αν αποτελεί πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι είχε δύο επιπλέον ημέρες ξεκούρασης, παραδέχθηκε πως «δεν υπάρχει διαφορά στο θέμα ξεκούρασης. Απλά, δουλέψαμε λίγο παραπάνω. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος από εμάς».

Για την εικόνα της ομάδας επί των ημερών του ανέφερε: «Θεώρησα πως έπρεπε να 'κερδίσω' κάποιους παίκτες που δεν έπαιζαν. Ήθελα να μεγαλώσω το ρόστερ και να βελτιώσω το κομμάτι της τακτικής».

Σσε ό,τι αφορά το Μπατίστα είπε: «Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Ακόμη δεν έχει προπονηθεί μαζί μας και είναι πολύ δύσκολο με μία προπόνηση να μας βοηθήσει άμεσα. Ο Κούπερ ξέρει καλύτερα το πρωτάθλημα και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει, όπως και ο Μόργκαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάσκετ: Στον τελικό ο Ολυμπιακός

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports