Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Football League: Αχαρναϊκός και Αγροτικός Αστέρας εξασφάλισαν την παραμονή τους

Football League: Αχαρναϊκός και Αγροτικό...

Ζωντανή η Καλλιθέα, πλησιάζει στο στόχο η Ζάκυνθος

Ο Αχαρναϊκός επικράτησε 2-1 του Παναιγιάλειου στο Μενίδι και εξασφάλισε την παραμονή στη Football League, ενώ αναλόγως έπραξε και ο Αγροτικός Αστέρας με το θριαμβευτικό 5-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας. Ζωντανή η Καλλιθέα, πλησιάζει στο στόχο η Ζάκυνθος.

Καταιγιστικός ήταν ο Αχαρναϊκός στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Μενιδίου με τον Παναιγιάλειο και το τελικό 2-1 φαντάζει λίγο, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι εξασφάλισε την παραμονή. Έπειτα από σωρεία χαμένων ευκαιριών, ο Ιβάν Γέσιτς άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ στο 22' και ο Βασίλης Ταμπάκης διπλασίασε το προβάδισμα με καρφωτή κεφαλιά στο 26'. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, είχαν δοκάρι με στραβοκλωτσιά του Παναγιώτη Ζώνα στο 45ο λεπτό και απλώς μείωσαν με δυνατό σουτ του Άνχελ Πις στο 83ο.

Ζωντανή στη μάχη της παραμονής παρέμεινε η Καλλιθέα, η οποία εκμεταλλεύθηκε την ήττα του Παναιγιάλειου και επικρατώντας 3-1 της Επισκοπής τον έπιασε στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας. Το ξεκίνημα της ομάδας του Νίκου Παντέλη ήταν εντυπωσιακό, αφού ο Αλέξανδρος Αρναρέλλης άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό με ωραία ατομική προσπάθεια, ο Χρήστος Αριανούτσος είχε δοκάρι με φάουλ στο 18' και ο Διονύσης Μπέλης διπλασίασε το προβάδισμα στο 19' με πλασέ.

Το γκολ του Δημήτρη Σταμόπουλου στο 54' αποδείχθηκε σημαντικό για τους τυπικά γηπεδούχους, αφού ο Βασίλης Πάλλας μείωσε στο 63' και ο Γιάννης Δρακάκης έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες (η μία ήταν το δοκάρι στο 68') για να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο τους.

Ο Ηρακλής Ψαχνών βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά χάρη στη σπουδαία νίκη του επί της Ερμιονίδας στο Κρανίδι με 1-0, δεν έχασε τις μαθηματικές ελπίδες για παραμονή. Οι δύο αντίπαλοι κατέγραψαν από μία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο (οι φιλοξενούμενοι με τον Γιώργο Πουλάκο στο 17', οι γηπεδούχοι στο 45' με τον Γιάννη Δωματά), ενώ στο δεύτερο η ομάδα της Εύβοιας απέφυγε την παραβίαση της εστίας της στο 47' (η κεφαλιά του Σουλεϊμάν Όμο πέρασε λίγο άουτ), προτού ο Σαντίκ Μπαλαράμπε σημειώσει το μοναδικό γκολ με σουτ εντός περιοχής στο 65ο λεπτό.

Σε περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας ο Αγροτικός Αστέρας, καθώς επιβλήθηκε 5-0 και εξασφάλισε πανηγυρικά την παραμονή. Ο Πλάτων Καρακατσάνης έκανε την αρχή στο 3ο λεπτό με σουτ, ο Πάτο διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων στο 8ο με πέναλτι και όταν ο Θανάσης Σάββας δέχθηκε δύο κίτρινες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (στο 18'), η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε μόλις στο 33' με φάουλ του Στράτου Χιντζίδη (η μπάλα κόντραρε στο τείχος), ενώ ο Αλεξάντερ Μίλιτς χρίστηκε σκόρερ στο 51' και ο Περικλής Βελλίνης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 66'.

Υπό το βλέμμα περίπου 700 φίλων της, η Ζάκυνθος έκαμψε την αντίσταση του Τυρνάβου στα τελευταία λεπτά με 2-0 και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή. Ο Φράνκο Ότα σημάδεψε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού στο 28ο λεπτό, αλλά το μεγαλύτερο διάστημα των δύο ημιχρόνων κύλησε χωρίς συγκινήσεις. Το δίλεπτο 80'-82' αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού αρχικά ο Γιάννης Στεργιανός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και εν συνεχεία ο Γιάννης Τσόπελας, έπειτα από κεφαλιά του Νίκολα Κρισμάρεβιτς, άνοιξε το σκορ με σουτ. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, τουναντίον έβαλαν και δεύτερο γκολ στο 93' με πλασέ του Καμίλ Κρολ.

 

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports