Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Θριάμβευσε ο Σέρβος Τζόκοβιτς στον προημιτελικό του φετινού Ρολάν Γκαρός – Απέκλεισε τον Ισπανό «Ναδάλ

Θριάμβευσε ο Σέρβος Τζόκοβιτς στον προημ...

Με 3-0 σετ, 7-5, 6-3, 6-1

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο αγαπημένος «Νόλε» του κοινού, νούμερο 1 αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών στο παγκόσμιο τένις, είναι αυτός που υποχρέωσε τον «βασιλιά» και πολυνίκη του Παρισινού πρωταθλήματος τένις Roland Garros (ένα εκ των τεσσάρων κορυφαίων grand slam στον κόσμο) Ράφαελ Ναδάλ, έπειτα από πέντε χρόνια κυριαρχίας να παραδώσει το στέμμα του στο περίφημο και τόσο δημοφιλές γαλλικό Όπεν.

Όπως έγραψε το sentragoal.gr, ο Σέρβος, Νο1, ήταν ο θριαμβευτής στο μεγάλο προημιτελικό (φάση των 8), νικώντας με 3-0 σετ, 7-5, 6-3, 6-1 τον Ισπανό Ναδάλ και έβαλε πλώρη όπως δείχνουν τα πράγματα, για τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Roland Garros, έπειτα από 11 αποτυχημένες προσπάθειες.

Ο Τζόκοβιτς μετρούσε έξι ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια από τον Ναδάλ στις χωμάτινες επιφάνειες του Γαλλικού Όπεν, μεταξύ των οποίων στους τελικούς του 2012 και του 2014. Αλλά αυτή τη φορά ήταν αποφασισμένος και όπως φάνηκε στο κεντρικό κορτ, πιο έτοιμος από ποτέ για να σταματήσει αυτή την άσχημη παράδοση.

Ο  Ναδάλ, πολυνίκης στο Rolad Garros με εννέα (9) τίτλους, απλά υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Σέρβου πρωταθλητή. Ο Ισπανός είδε να σταματά ένα σερί 39 νικών στο Roland Garros και γνώρισε μόλις τη 2η ήττα του ΣΤΑ 72 συνολικά ματς που έχει δώσει Στο Παρίσι από το 2005, όταν και πρωτοεμφανίστηκε.

Η προηγούμενη ήττα για τον Ισπανό ήταν από τον Σουηδό Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον 4ο γύρο της διοργάνωσης του 2009.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του προημιτελικού, όπως αναφέρει το sentragoal.gr, ο Τζόκοβιτς ήταν ανώτερος και με περισσότερες επιλογές στο παιχνίδι, απ' το μονοδιάστατο και προβλέψιμο παιχνίδι του Ναδάλ, παίζοντας επιθετικά και με ποικιλία σε χτυπήματα και στρατηγική.

Το ξεκίνημα ήταν μαγικό για τον Σέρβο ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά πήρε προβάδισμα με 4-0, όμως η απάντηση του Ναδάλ ήταν άμεση (4-4). Ο Τζόκοβιτς συνέχισε να πιέζει το σερβίς του Ναδάλ, είχε τρεις ευκαιρίες για set point στο 4-5 και κατάφερε τελικά να κάνει το break στο 12ο game (7-5), στην 6η ευκαιρία του.

Ο 28χρονος Τζόκοβιτς επικράτησε και στον 3ο σετ, σχεδόν με ρυθμούς προπόνησης και αγώνα επίδειξης, έκανε ότι ήθελε και έφτασε άνετα στο 6-1, σφραγίζοντας την χρυσή νίκη του μετά από 2 ώρες και 26 λεπτά αγώνα.

*Στον άλλο προημιτελικό αγώνα ο Σκωτσέζος πρωταθλητής Andy Murray όπως αναφέρει η εφημερίδα "The Guardian" κατάφερε να νικήσει τον David Ferrer με 3-1 σετ και σκορ, 7-6, 6-2, 5-7, 6-1.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports