Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στους πολίτες και στους ερασιτέχνες αθλητές οι εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου

Πάτρα: Στους πολίτες και στους ερασιτέχν...

Επίσημες ανακοινώσεις την Τρίτη από τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας ανοίγει τις πύλες του στους πολίτες και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό (σχολικό, σωματειακό, μαζικό λαϊκό). Αυτό θα ανακοινώσει στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίηδς σε συνέντευξη Τύπου.

Η αξιοποίηση του σταδίου προς όφελος των πολιτών αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της δημοτικής Αρχής, η οποία με κάθε ευκαιρία τονίζει πως «το Πελοποννησιακό Στάδιο το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα του Ελληνικού Λαού και στο οποίο ανήκει πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της άθλησης του Λαού και της Νεολαίας  εξασφαλίζοντας στο μέτρο του δυνατού την ελεύθερη – οργανωμένη- πρόσβαση του Λαού και της Νεολαίας στην αξιοποίηση του».

Για το λόγο αυτό, η δημοτική Αρχή έχει ζητήσει τόσο από τον υπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, όσο και από τον Γ.Γ. Αθλητισμού, την οικονομική στήριξη, από μέρους της πολιτείας, του Παμπελοποννησιακού Σταδίου

Ο στρατηγικός σχεδιασμός που κατάρτισε η δημοτική αρχή μαζί με τους μαζικούς αθλητικούς φορείς της πόλης, για την ανάπτυξη και την επιστημονική στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού περιλαμβάνει την υλικοτεχνική και λειτουργική ανασυγκρότηση του Π.Σ. καθώς και τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν πράξη τα έργα.

Για τους βασικούς τομείς ο δήμος έχει ζητήσει το ποσό των 400.000 ευρώ ως έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, 160 χιλιάδες ευρώ για τη δημιουργία του Κέντρου Επιστημονικής Στήριξης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού (ΚΕΣΕΑ), στο οποίο θα δημιουργηθούν σύγχρονο Ιατρείο (απινιδωτής καρδιάς, απαραίτητος πάγιος ιατρικός εξοπλισμός), Φυσικοθεραπευτήριο, Εργομετρική Μονάδα, Γυμναστήριο κ.τ.λ.

Στη συνέντευξη θα συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις