Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κινητοποιήσεις για να μην μπει λουκέτο στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ηλεία: Κινητοποιήσεις για να μην μπει λο...

Στις επάλξεις η ιατρική κοινότητα και οι φορείς

Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν καμία μετακίνηση προσωπικού, καμία αναστολή- κλείσιμο τμήματος ή τμημάτων του Νοσοκομείου, έδωσαν χθες οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ανακοίνωσαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την απόφαση για προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής, ενώ ανέφεραν ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι που επιδιώκουν την υποβάθμιση και κατ’ επέκταση το κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Χθες το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών επιδίωξαν συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιώργο Γιαννόπουλο προκειμένου να του θέσουν το θέμα, παρ’ όλα επειδή ο διοικητής απουσίαζε στην Αθήνα αναμένεται να επιδιωχθεί για σήμερα αυτή η συνάντηση.

Ομόφωνες αποφάσεις

Ωστόσο δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, το οποίο έλαβε ομόφωνες αποφάσεις τόσο ως προς την καταδίκη μεθοδευμένων ενεργειών, όσο και ως προς τις περαιτέρω κινήσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χθες κοινοποιήθηκε εγγράφως στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας η απόφαση για προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα επιδιωχθεί επαφή με όλους τους φορείς, Συλλόγους, Δημάρχους, Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας και πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν και να υπάρξει αντίδραση, ενώ αποφασίστηκε από την Τρίτη 2 Ιουνίου να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι αγωνιστικές κινητοποιήσεις με καθημερινές επαναλαμβανόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 11 και παράλληλα θα γίνει σύγκλιση σύσκεψης στο χώρο του Νοσοκομείου όλων των φορέων της περιοχής για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

«Όποιος δεν επιθυμεί να εργαστεί, να αποχωρήσει!»

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, μιλώντας εκ μέρους του Δ.Σ., κατήγγειλε συγκεκριμένους όπως είπε κύκλους που χρόνια τώρα θέλουν την υποβάθμιση και κατ’ επέκταση το κλείσιμο τμημάτων, κλινικών, ακόμα και του Νοσοκομείου Αμαλιάδας,

«Έχουμε δώσει απέναντί τους πολλούς αγώνες στο παρελθόν για να συνεχίσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τους συμπολίτες μας και όχι μόνο. Τελευταία σε αυτούς τους κύκλους έχουν προστεθεί και άτομα που εργάζονται και αμείβονται στο ίδιο το Νοσοκομείο μας! Τους καταγγέλλουμε και τους θυμίζουμε ότι διορίσθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Αν αυτό δεν τους είναι αρεστό, δικαίωμά τους να αποχωρήσουν και να εργασθούν όπου επιθυμούν. Αυτό που γίνεται είναι μεθοδευμένη και ποταπή προσπάθεια» τόνισε ο κ. Μιχαλόπουλος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, φωτογράφησε ωστόσο, καθώς όπως άφησε αιχμές για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση για τη Μαιευτική κλινική ελήφθη σε σύσκεψη στον Πύργο, στην οποία παρίστατο μόνο ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, χωρίς να είναι παρόντες ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, το Επιστημονικό Συμβούλιο, η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλόπουλος θεωρεί ότι ήταν συναινετική στις αποφάσεις η θέση του διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής, ενώ ερωτηθείς ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών κ. Κώστας Καραΐνδρος, δεν θέλησε να επεκταθεί ωστόσο είπε ότι οι απόψεις του διευθυντή δεν εκφράζουν τις απόψεις της Ένωσης γιατρών.

Όχι σε μονόδρομες αποφάσεις

«Έγινε μία σύσκεψη με κλειστές πόρτες…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ότι η διασύνδεση των Νοσοκομείων σκοπό έχει το συντονισμό και την αλληλοκάλυψη των αναγκών τους και οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται θα πρέπει να είναι αμφίδρομες και όχι μονόδρομες.

«Έχουμε συνεισφέρει με ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο τη Ν.Μ Πύργου πολλάκις. Σε αντίστοιχες εκκλήσεις μας για δική μας ενίσχυση (εφημερίες στη χειρουργική κλινική, ενίσχυση με διοικητικό προσωπικό κ.α.) ουδέποτε κ. διοικητά ανταποκριθήκατε. Γιατί άραγε; Ποιοι δεν σας το επιτρέπουν;» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Σωματείου.

Ο κ. Μιχαλόπουλος χαρακτήρισε λάθος τις κινήσεις για ‘κλοπή’ προσωπικού από διπλανές μονάδες και επεσήμανε ότι η κάθε μονάδα θα πρέπει να αγωνίζεται για να προσλαμβάνει κόσμο.

 

‘Υπάρχει σχέδιο’

«Υπάρχει σχέδιο για υποβάθμιση του Νοσοκομείου» είπε και κατήγγειλε περιστατικό προσέγγισης παθολόγου του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από γιατρό του Νοσοκομείου Πύργου, προκειμένου να μην εφημερεύει για να δημιουργηθεί πρόβλημα και να κλείσει η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας!

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα δεχτούμε καμία μεταφορά τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου. Απαιτούμε την επιστροφή της γιατρού της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου μας που έχει μετακινηθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου, την επιστροφή δύο ειδικευόμενων γιατρών που και αυτοί έχουν μετακινηθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου και την άμεση ενίσχυση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό» υπογράμμισε ο κ. Μιχαλόπουλος, ο οποίος ζήτησε και την παρέμβαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, θυμίζοντας τις δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης- την οποία εκπροσωπεί- για καμία κατάργηση ή αναστολή λειτουργίας τμημάτων- κλινικών Νοσοκομείων.

Ερωτηθείς για τη θέση που εκφράστηκε από το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, σε σχέση με τη χαμηλή πληρότητα της Μαιευτικής Κλινικής, ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι αυτά είναι τεχνάσματα της πολιτείας με στόχο την απαξίωση και το κλείσιμο μονάδων και την διοχέτευση του κόσμου στον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν δεχόμαστε καμία αναστολή»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών κ. Κώστας Καραΐνδρος, ανέφερε ότι στις συσκέψεις που είχαν γίνει σε Πύργο και Πάτρα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κλείσει καμία μονάδα, αλλά αντίθετα θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης.

«Παρά τα αιτήματα που έχουμε υποβάλλει δεν έχει υλοποιηθεί κανένα. Παρ’ ότι εμείς έχουμε βοηθήσει το Νοσοκομείο του Πύργου σε εμάς δεν υπήρξε καμία βοήθεια» ανέφερε ο κ. Καραΐνδρος και συνέχισε: «Οι αναρρωτικές άδειες θα μπορούσαν να καλυφθούν και με γιατρούς από την Πάτρα. Η αναστολή μίας κλινικής, εκτός όλων των άλλων συνεπάγεται και παροπλισμό του εξοπλισμού. Προσπαθούν να σταματήσουν την λειτουργία μίας κλινικής που έχει προσφέρει τόσα χρόνια. Δεν δεχόμαστε καμία αναστολή λειτουργίας».

Αναφορικά με την αλλαγή του υγειονομικού χάρτη, ο κ. Καραΐνδρος είπε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με σωστή διαβούλευση και ανέφερε ότι ο κ. Γιαννόπουλος είχε πει ότι εάν δεν αλλάξει ο υγειονομικός χάρτης δεν κλείνει καμία μονάδα.

Υπό προϋποθέσεις συμφώνησε στη λειτουργία ενός Νοσοκομείου στο Νομό, ωστόσο είπε ότι οι κλίνες του Νοσοκομείου Πύργου δεν επαρκούν για να καλύψουν ολόκληρο το νομό, ενώ αποκάλυψε ότι προτείνουν από την πλευρά του Πύργου να λειτουργήσει το εκεί Νοσοκομείο ως εφημεριακό κέντρο. «Εμείς δεν είμαστε για να κάνουμε εκεί εφημερίες και εδώ να προσφέρουμε υπηρεσίες Κέντρου Υγείας. Δεν δεχόμαστε λοιπόν καμία αναστολή λειτουργίας κλινικής και ζητάμε να αντικατασταθούν οι γιατροί που είναι σε αναρρωτική. Τα προβλήματα δημιουργούνται τεχνηέντως για να καταλήξουν να πουν ότι ‘ είναι καλό να έρθετε στο Νοσοκομείο του Πύργου’»επεσήμανε ο κ. Καραΐνδρος, ο οποίος έθεσε και θέμα προϋπολογισμών των Νοσοκομείων, οι οποίοι έχουν φθάσει στο μηδέν και υπάρχουν πολλά προβλήματα λειτουργίας.

πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις