Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Νεοδημοκράτης στην Πάτρα: Πλέον συλλεκτικό αντικείμενο

Νεοδημοκράτης στην Πάτρα: Πλέον συλλεκτι...

Γράφει κάποιος πρώην κλακαδόρος

Δεν ήθελα να γράψω γκρίνιες αλλά εφόσον δεν έχει γίνει καμία παραίτηση και καμία συνεδρίαση σε τοπικό επίπεδο νομίζω πλέον πως πρέπει. Μάλλον τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας χρειάζονται μόνο για κλακαδόροι στις αίθουσες των ξενοδοχείων και για να δέχονται δεκάδες μηνύματα από πολιτευτές που τους θυμούνται μία μέρα πριν τις εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν τουλάχιστον ανύπαρκτη στην εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου. Μοίρασε μόνο κάτι  φυλλάδια στο κέντρο της πόλης με μεγάλα λόγια που μόνο για προσάναμμα στο τζάκι θα χρησιμοποιήθηκαν αν δεν πετάχτηκαν αμέσως στα σκουπίδια. Καμία ιδεολογική συζήτηση, κανένα ζύμωμα με την κοινωνία.

Μόνο μία εκστρατεία φόβου στηριζόμενη στα ανυπόληπτα κανάλια της διαπλοκής. Αποτέλεσμα  όλων αυτών το «γιγαντιαίο» 20 % που έλαβε στο νομό. Για να καταλάβουμε το μέγεθος, αντίστοιχο ποσοστό έλαβε στο Ηράκλειο το ’81! Συγχαρητήρια στα τοπικά στελέχη, τους κρατικούς αξιωματούχους για το μεγάλο ποσοστό που έφεραν. Άξιος ο μισθός τους μεταφορικά και κυριολεκτικά! Να τους υπενθυμίσω πως ούτε αυτό το αξίζανε αφού ο κόσμος από φόβο τους ψήφισε. Όχι γιατί τους εμπιστεύτηκε.

Υπάρχει τεράστιο ζήτημα αντιπροσώπευσης στην παράταξη. Πρέπει να τελειώνει το συνοθύλευμα από θείτσες και γραβατάκηδες που δεν εκπροσωπούν κανένα.  Παραπάνω από τους μισούς βουλευτές είναι γόνοι βουλευτών που μεγάλωσαν με τα πάντα έτοιμα, μέχρι και την εκλογική πελατεία των γονιών τους.

Φυσικό να μην έχουν καμία διάθεση για ρήξη. Η Νέα Δημοκρατία γίνεται μια ηλικιωμένη γεροντοκόρη όλο και πιο αποκρουστική. Χωρίς κανένα έρεισμα στην κοινωνία. Με τους νέους ανθρώπους να αποχωρούν είτε για ποιοι φιλελεύθερες είτε για πιο ριζοσπαστικές ιδέες. Μη γνωρίζοντας, αφού κανένας δεν τους είπε, πως η παράταξη ήταν κάποτε το χωνευτήρι φιλελεύθερων και συντηρητικών. Η αγαστή συνεργασία των πιο υγιών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας.

Και επιτέλους πρέπει να τελειώνει και το δήθεν αστικό της παράταξης. Όποιος είναι αστός προσφέρει, δεν έχει μόνο ψηλά τη μύτη. Χορτάσαμε από την καλή κοινωνία που ούτε καλή είναι και μάλλον κενο-νία. Άλλωστε όλοι καμαρώσαμε τον «αστό» Σαμαρά πως παρέδωσε την εξουσία στον σημερινό Πρωθυπουργό, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στο τι πρέσβευε η νέα δημοκρατία.

Η νέα Δημοκρατία πρέπει να ξαναγίνει Νέα. Να βγει προς τα έξω και να ακούσει τον κόσμο. Να ελέγχει την κυβέρνηση μιας και αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος. Η χώρα έχει ανάγκη από αντιπολίτευση. Αλλιώς θα περάσει στην ιστορία ως μία ανάμνηση των εποχών της ευμάρειας και η κατρακύλα, τουλάχιστον εμφανής, δεν θα έχει επιστροφή…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις