Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Μαύρο βγαίνει το νερό από τη ΒΙ.ΠΕ." - Φόβοι για μόλυνση των θαλασσών ενόψει καλοκαιριού – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: "Μαύρο βγαίνει το νερό από τ...

Αυτοψία Εκπολιτιστικών Συλλόγων της Δυτικής Αχαΐας

Έντονη ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας τα όσα διαπίστωσαν στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών οι εκπρόσωποι τριών Συλλόγων της Περιοχής ( Παραλίας Κάτω Αλισσού, Αχαϊκού και Κάτω Αλισσού) κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν στο ρέμα «Μαλλιαγκούς».

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραλίας Κ. Αλισσού Δημήτρης Μπαρμπούνης, τίθεται σοβαρό πρόβλημα μόλυνσης του Πείρου ποταμού και κατ’ επέκτασης της θάλασσας στη Δυτική Αχαΐα σε μια περίοδο μάλιστα που οι συμπολίτες θα ξεκινήσουν τα μπάνια τους.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων σε σχετική τους επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, κατά την επίσκεψή τους στο σημείο, κανείς από τους αναδευτήρες δεν λειτουργούσε, ενώ στο ρέμα που περνάει κάτω από τις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ. και ιδιαίτερα στην έξοδό του, παρατήρησαν απόβλητα άγνωστης προέλευσης.

Τα «απόβλητα» αυτά είχαν έντονο πράσινο σκούρο χρώμα ενώ σε αρκετά σημεία το νερό ήταν μαύρο με συμπυκνωμένη υφή σαν λάσπη, ενώ παράλληλα η δυσοσμία ήταν έντονη. Παράλληλα, όπως σημειώνουν, σε άλλο σημείο το νερό βγαίνει γεμάτο με άσπρους αφρούς.

Εκτός αυτών παρατήρησαν ότι οι αντλίες που βρίσκονται στην έξοδο του ρυακιού για να αντλούν τα απόβλητα από την ΒΙ.ΠΕ. και να τα οδηγούν πάλι στ βιολογικό προκειμένου να επεξεργάζονται ξανά, είναι σε διαλυμένη κατάσταση με μηχανήματα σκουριασμένα που θυμίζουν ότι έχουν να λειτουργήσουν πολύ καιρό.

Κατόπιν των παραπάνω οι συμπολίτες καλούν τον κ. Αλεξόπουλο να παρέμβει άμεσα με τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς όπως τονίζουν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τον υδροφόρο ορίζοντα, την τροφική αλυσίδα, ιδιαίτερα στα σημεία που το ρέμα χρησιμοποιείται για άρδευση καθώς και για τις θάλασσες της Δυτικής Αχαΐας όπου σιγά-σιγά θα αρχίσουν να καταφεύγουν για τα μπάνια τους εκατοντάδες λουόμενοι.

 

 

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους αναφέρουν:

"Κατά την επίσκεψή μας, πριν από λίγο διάστημα, στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών διαπιστώσαμε προβλήματα λειτουργίας. Όλοι οι αναδευτήρες δεν δούλευαν κατά τη χθεσινή μας επίσκεψη.

Παρατηρήσαμε ότι το ρέμα «Μαλλιαγκούς» που περνάει κάτω από τις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ. και ιδιαίτερα στην έξοδό του είναι γεμάτο από απόβλητα άγνωστης προέλευσης  με έντονο πράσινο σκούρο και σε αρκετά σημεία μαύρο νερό. Που είναι σε μορφή συμπυκνωμένη σαν λάσπη και προκαλεί έντονη δυσοσμία. Σε άλλο σημείο στην έξοδο το νερό που βγαίνει είναι γεμάτο άσπρους αφρούς...

Ακόμα διαπιστώσαμε ότι οι αντλίες που βρίσκονται στην έξοδο του ρυακιού για να αντλούν τα απόβλητα από την ΒΙ.ΠΕ. και να τα οδηγούν πάλι στο βιολογικό προκειμένου να επεξεργάζονται πάλι είναι σε διαλυμένη κατάσταση με μηχανήματα σκουριασμένα και θυμίζουν ότι έχουν να λειτουργήσουν πολύ καιρό.

Ο σύλλογός μας κατά καιρούς έχει πει τι πρέπει να γίνει με το εν λόγω ρέμα και τα απόβλητα που βγαίνουν από εκεί, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει και παρ’ ότι η ΒΙ.ΠΕ. εδώ και χρόνια ανήκει σε μεγάλο τραπεζικό όμιλο και δεν μπορούν να λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για εκσυγχρονισμό στα συγκεκριμένα σημεία.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα με τις ελεγκτικές σας υπηρεσίες, γιατί υπάρχει κίνδυνος για τον υδροφόρο ορίζοντα και την τροφική αλυσίδα ιδιαίτερα στα σημεία του ρέματος που αρδεύονται από το εν λόγω ρέμα, όπου αυτό καταλήγει στον ποταμό Πείρο και κατ’ επέκταση στη θάλασσα.
Ακόμα ζητούμε να μας κοινοποιηθούν οι όποιες μετρήσεις γίνουν από την έξοδο του ρέματος κάτω από την ΒΙ.ΠΕ.


Ο Πρόεδρος                                              Ο Πρόεδρος του Αχαϊκού
Εκ του Συλλόγου                                        Κολλιόπουλος Παναγιώτης
Μπαρμπούνης Δημήτριος       

Η Πρόεδρος Κάτω Αλισσού
Θεώνη Κελάμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις