Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νεπάλ: Ζωή στα ερείπια μετά από οκτώ μέρες!

Νεπάλ: Ζωή στα ερείπια μετά από οκτώ μέρες!

- Βρέθηκαν άλλοι τέσσερις επιζώντες, ο ένας ηλικίας 101 ετών

Λένε πως αν το λάδι στο καντήλι σου δεν έχει τελειώσει... Μάλλον αυτό ισχύει και για έναν άνδρα 101 ετών, που κατάφερε να μείνει ζωντανός στα ερείπια του σπιτιού του στο Νεπάλ επί επτά μέρες. Το Σάββατο, ο ηλικιωμένος άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα σωστικά συνεργεία. Σύμφωνα με τον Independent, ο άνδρας έχει ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες.

Ο 101 ετών Ο Φούντσου Ταμάνγκ έχει μόνο ελαφρά τραύματα στον αριστερό αστράγαλο και το χέρι. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Αρούν Κουμάρ Σιχ.

Αλλά τα θαύματα στη δοκιμαζόμενη χώρα δεν σταματούν εδώ. Την Κυριακή, άλλοι τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί στην περιοχή Σιντουπαλτσόκ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες. Η μία είχε καταπλακωθεί έπειτα από κατολίσθηση, ενώ οι άλλες δύο βρίσκονταν θαμμένες στα ερείπια του σπιτιού τους που κατέρρευσε.

Την ίδια ώρα, ένα νέο συγκλονιστικό video από τη στιγμή του σεισμού κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα και δείχνουν πως οι πελάτες και οι εργαζόμενοι σε ένα σούπερ μάρκετ προσπαθούν να βγουν έξω από το κατάστημα και πως τα προιόντα εκτοξεύονται παντού, κλείνοντάς τους το δρόμο!

Ο τελευταίος απολογισμός της αστυνομίας αναφέρει πως από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας έχουν χάσει τη ζωή τους 7.057 άνθρωποι. Αλλά και αυτός ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ένα ολόκληρο χωριό καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα. Ολόκληρο το χωριό Λανγκστάνγκ ισοπεδώθηκε από τη χιονοστιβάδα, είπε ο Γκάνγκα Σαγκάρ Παντ, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πεζοπόρων του Νεπάλ.

"Ό,τι έχει απομείνει είναι διασκορπισμένα προσωπικά αντικείμενα, όπως τσάντες και πανωφόρια, όλα τα σπίτια γκρεμίστηκαν από το βουνό. Δεν έχει μείνει τίποτα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει επιζήσει κάποιος", είπε.

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι αγνοούνται στο Λανγκστάνγκ, περιλαμβανομένων κατοίκων και περιπατητών, δήλωσε ο Ουντάβ Μπαταράι, ο ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή.
Νωρίτερα άλλωστε οι διασώστες εντόπισαν περίπου 50 πτώματα σε μία δημοφιλή περιοχή πεζοπόρων, η οποία επλήγη από χιονοστιβάδα.

Μια εβδομάδα μετά τον φονικό σεισμό που ισοπέδωσε το Νεπάλ, οι αρχές της χώρες έκαναν γνωστό ότι δεν υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες στο Κατμαντού. Γι' αυτό επιχειρήσεις διάσωσης επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό επιζώντων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Εκεί βρέθηκαν οι τρεις διασωθέντες την Κυριακή....

Τουλάχιστον ακόμη 200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην περιοχή, ανάμεσά τους χωρικοί και πεζοπόροι του βουνού. Συνολικά, οι τραυματίες είναι 14.000.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις