Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ιστορικός περίπατος εκεί που μαρτύρησαν οι αγωνιστές του αντιφασιστικού αγώνα

Πάτρα: Ιστορικός περίπατος εκεί που μαρτ...

Επιστολή στον επικεφαλής της ΡΑΠ απο τον Παναγιώτη Χιονίδη

Στην πρότασή του προς τον Επικεφαλής της “Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρόταση (Ρ.Α.Π.) ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη” Κώστα Σπαρτινό, ο σωφρονιστικός υπάλληλος Παναγιώτης Χιονίδης τονίζει:                                                                                           
«Περπατάμε στους δρόμους των Αγωνιστών»
Αγαπητοί φίλοι,
Μετά την πρόταση που σας έκανα πέρσι και την υιοθέτηση από πλευράς σας που είχε ως αποτέλεσμα την περσινή και πετυχημένη εκδήλωση που διοργανώσατε στις 6/4/2014 με αφορμή την «μαύρη» επέτειο της Γερμανικής εισβολής στην χώρα μας στις 6 Απριλίου του ‘41, έχω να σας προτείνω την συνέχιση και με σκοπό την θεσμοθέτηση του ιστορικού περίπατου με τίτλο «Περπατάμε στους δρόμους των Αγωνιστών».
Πέρσι υπήρξε ενθουσιασμός μιας και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε κάτι ανάλογο από πολιτικό φορέα στην πόλη μας (αλλά και για πρώτη φορά σε περιφερειακή πόλη) κάτι που φανέρωσε την «δίψα» για ανάδειξη ιστορικών στιγμών που η πολιτική συντήρηση ήθελε να είναι «νεκρές» στην συλλογική μνήμη.
Έτσι φέτος σας προτείνω όχι απλώς να επαναληφθεί μια τέτοια εκδήλωση αλλά και την διεύρυνση και τον εμπλουτισμό της και με στόχο την ακόμα περισσότερη συμμετοχή της νεολαίας κάτι που πιστεύω είναι Α Ν Α Γ Κ Α Ι Ο για πολλούς και σημαντικούς λόγους!!
Πιστεύω πως για φέτος πρέπει να γίνει στις 9 του Μάη, επέτειος του απαγχονισμού των δέκα πατριωτών στα Ψηλαλώνια από τις γερμανικές αρχές κατοχής, τους ταγματασφαλίτεςτου Κουρκουλάκου και τα υπολείμματα του 5/42 συντάγματος του Ψαρρού.
Ο ιστορικός περίπατος προτείνω  να ξεκινήσει από τα στρατόπεδα κράτησης των πατριωτών και να περιλαμβάνει γνωστά και άγνωστα (σήμερα) σημεία και χώρους σε σημεία της πόλης των Πατρών όπου έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια η περίοδος της ναζιστικής κατοχής όπως χώροι κράτησης και βασανιστηρίων, φυλακές, αντιαεροπορικά καταφύγια, γραφεία ασφάλειας, τόποι εκτελέσεων. Σημάδια συνάμα της αγωνιστικής μαζικής αντίστασης με πρωτοστάτη την Αριστερά και στην Πάτρα.
Προτείνω τον συγγραφέα και ιστορικό ερευνητή κ. Γιώργο Μόσχο με την βοήθεια του κ. Κανελλάκη Νίκου.
Σε κάθε σημείο μπορεί να απαγγέλουν είτε ποιήματα είτε να αναδεικνύονται «με τον ανάλογο θεατρικό – ποιητικό λόγο» λεπτομέρειες ιστορικές.Στο τέλος του ιστορικού περιπάτου θα μπορούσε να ακολουθήσει συζήτηση και προβολή φωτογραφιών από την εποχή εκείνη.
Αγαπητοί φίλοι της Δημοτικής Κίνησης «(Ρ.Α.Π.) ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη», σε μια εποχή που ο λαός μας υποφέρει οικονομικά ως αποτέλεσμα των μνημονιακών κυβερνήσεων, την ίδια στιγμή ριζοσπαστικοποιείται κάθε μέρα από τη μια αλλά και από την άλλη βρίσκει έδαφος η απαισιοδοξία κάτι που στρέφει τμήματα της κοινωνίας προς την άκρα δεξιά κάτι που πρέπει να τοαντιπαλέψουμε σε όλα τα επίπεδα.

πηγή: gzmosxos.blogspot.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις